Ve sonunda Tesla Türkiye pazarına girdi; Dengeler tamamen değişecek

Elektrikli araç üretiminin ev markası Tesla resmen Türkiye’ye girme kararı aldı. 2022 yılı içinde bayiklerini açarak Türkiye’de araç satmaya başlayacak. Bu hamlenin ardından özellikle sıfır otomobil pazarında bütün dengeler değişecek.

Ve sonunda Tesla Türkiye pazarına girdi; Dengeler tamamen değişecek - Sayfa 1

Tesla 2022 içinde yapılanmasını hızla tamamlayarak, ürettiği 4 modeli de Türkiye’ye getirecek. Kısa zamanda yapılacak lansman ile araçlar tanıtılacak ve fiyatları kamuoyu ile paylaşılacak. 

116
Ve sonunda Tesla Türkiye pazarına girdi; Dengeler tamamen değişecek - Sayfa 2

Ayrıca servis, bakım, yol yardımı gibi hizmet ağı ve ekipler oluşturularak müşterilere hizmet verilecek. Tesla’nın internet sitesinde artık Tesla Süperşarj istasyonları için il isimleri de bulunuyor. İllerin yanında istasyonların adresleri değil “coming soon” (yakında) ifadesi yer alıyor. 

216
Ve sonunda Tesla Türkiye pazarına girdi; Dengeler tamamen değişecek - Sayfa 3

Sitede şimdilik süper şarj istasyonları için İstanbul başta olmak üzere, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya’nın isimleri verilmiş. Şarj istasyonları ana yollar ya da alışveriş merkezleri gibi herkesin kolayca ulaşabileceği noktalara kurulacak.

316
Ve sonunda Tesla Türkiye pazarına girdi; Dengeler tamamen değişecek - Sayfa 4

Hürriyet gazetesinden Eyüp Serbest’in haberine gore, Tesla başta İstanbul’da ve sonrasında bölgelerde ve diğer illerde kendi bünyesine bağlı satış ofisleri ve mağaza zincirleri oluşturacak. 

416