Ukrayna duyurdu: Severodonetsk'te kaybettiğimiz toprakların yüzde 20'sini geri aldık

Rus ve Ukrayna birliklerinin kontrolü sağlamak için haftalardır mücadele ettiği Severodonetsk kenti harabeye dönerken Rusya'nın kentteki zaferine kesin gözle bakılıyordu. Ancak Ukrayna güçleri bugün kaybettikleri toprakların yüzde 20'sini geri aldıklarını duyurdu. Ukrayna geri aldığı bölümle beraber kritik kentin yaklaşık yarısını kontrol ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ukrayna duyurdu: Severodonetsk'te kaybettiğimiz toprakların yüzde 20'sini geri aldık

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattıkları işgalde umduğunu bulamayan, haftalarca süren Kiev kuşatmasına rağmen kenti alamayan Rus birlikleri Putin'in verdiği talimatla Başkent Kiev ve çevresinden çekilerek tüm dikkatlerini ülkenin doğusuna yöneltmişti.

Uzun süre askeri yığınak yapılan bölgede kanlı çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna güçleri bugün Donbas bölgesinde devam eden çatışmaların odak noktası olan Severodonetsk sanayi merkezinin bir bölümünün geri aldığını duyurdu.

Ukrayna şu anda geri aldıkları topraklarla birlikte kilit şehir Sievierodonetsk'in yaklaşık yarısını kontrol ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER