Teröristler sınırda görüntülendi!

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki kentlerde kazdığı mevzi, çukur ve tünellerle işgalini sürdürüyor.Teröristlerin, işgali altında tuttukları yerleşim yerlerindeki sözde bayraklarını güvenli bölge oluşturulmasına yönelik adımlara rağmen kaldırmaması dikkati çekiyor.

VATAN VATAN
Teröristler sınırda görüntülendi!

Fırat'ın doğusunda "güvenli bölge" oluşturmaya  yönelik atılan adımlara rağmen bölgeyi işgal altında tutmaya devam eden terör  örgütü YPG/PKK'nın sözde bayrakları da sınırdaki varlığını sürdürüyor.   Suriye'de devam eden iç savaşı fırsat bilen terör örgütü YPG/PKK'nın  Türkiye sınırındaki Suriye topraklarına yönelik başlattığı işgal üzerine Türkiye  ile ABD arasında "güvenli bölge"nin tesis edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar  devam ediyor. Türkiye ile ABD arasındaki bu çalışmalara rağmen, teröristlerin işgali  altındaki bölgelerde terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını kaldırmaması  dikkati çekiyor.    Fırat Nehri'nin doğusundan, Şanlıurfa sınırından başlayıp Mardin'in  Nusaybin ilçesine kadar yaklaşık 400 kilometreyi kapsayan bölgedeki Rasulayn, Tel  Abyad, Aynularab ve Kamışlı gibi yerleşimleri, terör örgütü YPG/PKK işgali  altında tutuyor.  Sınırda varlık gösteren bölücü terör örgütünün saldırılarına karşı,  Türkiye sınır hattı modüler duvarla ayrılıyor. Gözetleme kulelerinin yanı sıra  solar sistemle çalışan aydınlatma, kamera takip ve sensörlü sistemle kontrol  edilen sınır hattında belirli aralıklarla askeri karakollar yer alıyor. Türk  Silahlı Kuvvetleri tarafından ayrıca Suriye sınırında  konuşlandırılan obüs  bataryaları, tank, ZPT gibi zırhlı araçlar da 7/24 görev alıyor.      Terör örgütü, çukur ve tüneller kazıyor      Tel Abyad, Rasulayn, Aynularab, Kamışlı ilçe merkezleri ile sınır  hattına, teröristler tarafından asılan ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları  Türkiye'den de görülebiliyor.Terör örgütünün bu yerleşimlerin etrafına kazdığı çukurlar ve  binaların üzeri ile tepelerde oluşturdukları mevziler de sınırdan gözlenebiliyor. Rasulayn'a 4 kilometre uzaklıktaki Tel Halef'te ise kontrol noktaları  ile terör örgütünü simgeleyen bez parçaları bulunuyor.  Terör örgütü üyelerinin, İHA'ların görüntü almasını engellemek için  zaman zaman bazı bölgeleri ateşe vererek yoğun duman oluşturmaya çalıştığı  gözlenebiliyor. Kamışlı'da terör örgütü YPG/PKK'nın iş makineleriyle tünel kazmayı ve  mevzi oluşturmayı sürdürdüğü görülüyor. Suriye'deki yerel kaynaklar ise terör örgütünün bölgede çukur kazarak  tahkimat yaptığını ayrıca teröristlerin, bölgede yaşayan sivil halkı silah  zoruyla ilçe meydanında toplayarak Türkiye aleyhine protesto yapmaya zorladığını  belirtiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER