Rus basınından Türk S-400 iddiası

Türkiye'nin Rusya’dan satın aldığı ve geçen kasım sonunda test ettiği S-400 hava savunma sisteminde Ankara’yı tatmin etmeyen bazı unsurlar olduğu öne sürüldü.

VATAN VATAN
Rus basınından Türk S-400 iddiası

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Rus Avia.pro havacılık haberleri sitesinin iddiasına göre söz konusu unsur sistemin radarına entegre çalışan ve ‘dost-düşman’ ayrımı yapan havadaki hedefleri tanımlama modülüyle ilgili.   Haberde, “Türkiye’ye satılan S-400 ‘dost-düşman’ belirleme ünitesi kolaylıkla NATO standardına dönüştürülebilir. Türkiye bizden aldığı savunma sistemini NATO’nun ‘STANAG-4193’ dost-düşman yazılımıyla entegre etmek istiyor. Uluslararası sivil havacılık CAO tanımlamasını da içermesini istiyor” denildi.   Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise dün AA’ya verdiği röportajda S-400 kurulumunun ve personel eğitiminin planlı bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER