KKTC devlet televizyonu müdürüne 80 gün hapis cezası

KKTC’nin devlet televizyonu BRTK (Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu) Genel Müdürü Meryem Özkurt, 2020’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Ersin Tatar’ın Ankara’dan telekonferans yöntemiyle katıldığı KKTC’deki Geçitköy barajına arıza sonrası su verilmesi törenini yayınladığı gerekçesiyle 2 ay 20 gün (80 gün) hapis cezasına çaptırıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KKTC devlet televizyonu müdürüne 80 gün hapis cezası

Mahkeme, cezaya Meryem Özkurt’un uyarılmasına rağmen seçim yasaklarını ihlal etmesini gerekçe gösterdi. Lefkoşa Ceza Mahkemesi’nde dün görülen dava sonrasında açıklama yapan Meryem Özkurt, “Tüm özel kanallar ve internet televizyonları töreni canlı verdi. Bu cezayı hak ettiğime inanmıyorum” diye konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir açıklama yaparak Özkurt’a verilen cezadan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER