IŞİD'in yeni hedefi arkadaşlık siteleri!

Ürdün istihbaratının yeni açıkladığı bilgiler, IŞİD hakkında bir kez daha insanları şaşırttı.

VATAN VATAN
IŞİD'in yeni hedefi arkadaşlık siteleri!

İnternet üzerindeki başarılı propagandalarıyla bilinen vahşi terör örgütünün yeni hedefi arkadaşlık siteleri.

Bir yetkilinin açıklamalarına göre, geçtiğimizin yılın sonlarında, Ürdün'ün Zarqa kentinde yaşayan bir adam, kızının internet üzerinden 'tehlikeli' insanlarla konuştuğunu farkediyor. Ancak kızının konuştuğu mecranın Twitter ya da Facebook olmadığını, bir arkadaşlık sitesi olduğunu anlıyor.

Daha sonra yazışmaları kontrol eden baba, IŞİD militanları tarafından kızına gelen, "Rakka'ya gelmelisin. Çok zengin, yakışıklı ve savaşçı bir kocan olacak. Hatta düğününde takılacak ziynet eşyaları bile hazır" mesajlarını görüyor. Olaya müdahale eden baba, kızının IŞİD'e katılmasını önlüyor.

ARTIK ÇOK DAHA ZEKİLER

Konuyla ilgili konuşan Amerikan gizli servisinden bir yetkili, "İnternette her zaman çok iyi insanlar olarak gösteriyorlar kendilerini. Bu stratejileri şu güne kadar işe yaradı. İnterneti çok etkin kullanıyorlar ve artık bu teröristler çok daha zekiler" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER