İran 'yüzde 100 yerli' Kovsar'ı tanıttı

İran, Salı günü başkent Tahran'da düzenlenen bir fuarda yerli yapım savaş uçağı Kovsar'ı tanıttı.

VATAN VATAN
İran 'yüzde 100 yerli' Kovsar'ı tanıttı

Ulusal Savunma Endüstrisi Fuarı'nda gerçekleşen tanıtımda Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi uçağın kokpitinde gösteren görüntüler de yer aldı.

Tasnim haber ajansı, dördüncü nesil savaş uçağının "ileri havacılık teknolojileri" ile donatıldığını ve çok amaçlı bir radarı olduğunu duyurdu. Ajans uçağın "yüzde 100 yerli" olduğunu da bildirdi.

İran Devlet Televizyonu'nda canlı yayımlanan tanıtımda uçağın kalkışına ilişkin bir görüntü yer almadı. Ancak uçağın test uçuşuna ilişkin bazı görüntüler ülke medyasında paylaşıldı.

Ruhani: Caydırıcı olmalıyız

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tanıtım sonrası yaptığı konuşmada, "Bazıları askeri gücümüzü artırdığımızda, savaş istediğimiz sonucuna varıyor. Ama bu aslında barış arayışı, çünkü biz savaş istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Ruhani, kalıcı barış amacında istediklerini da belirterek, "Eğer caydırıcı olmazsak diğerlerine bu ülkeyi işgal konusunda yeşil ışık yakmış oluruz" dedi.

(BBC Türkçe)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER