için kaldı

Artan ABD doları ve Hazine getirileri altına olan talebi düşürdü

Çarşamba günü Asya’da altın düşüş yaşadı. ABD Fed yetkililerinin şahin açıklamaları doları desteklerken Hazine getirileri birçok yılın en yüksek seviyelerini gördü.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Artan ABD doları ve Hazine getirileri altına olan talebi düşürdü

Altın vadeli işlemleri %0,23 düşüle 1.923 dolara geriledi. Çarşamba günü dolar, Fed'in şişmiş bilançosunu hızla düşürmeye çalışmasıyla iki yılın zirvesine yaklaştı.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, faizlerin yarım puan artırılmasına sıcak baktığını söyledi. Fed Yöneticisi Lael Brainard, ABD para politikasını 2022 yılında “daha tarafsız bir konuma” getirmek için faiz artırımı ve bilançoda hızlı bir küçülmenin bir arada uygulanmasını beklediğini söyledi.

Diğer Fed yetkilileri de bu hafta konuşacak. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker gün içinde, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans da Perşembe günü ayrı etkinliklerde boy gösterecek.

Yatırımcıların gözü bir yandan da Fed’in son toplantısına ait tutanaklarda. Çarşamba günü paylaşılacak olan tutanaklar, Fed’in faiz artırımı ve niceliksel sıkılaşma temposuyla ilgili ipuçları sunabilir.

Hindistan Merkez Bankası Cuma günü politika kararını iletecek.

İlgi Fed’in bilançosunu küçültme planında olurken ABD Hazine getirileri birçok yılın rekor seviyesine yükseldi. Ancak daha uzun vadeli getiriler daha hızlı hareket ediyor ve ABD eğrisindeki son dönüşlerin bazılarını kısmen tersine çevirdi.

Diğer yandan ABD ve müttefikleri, Rusya’ya daha çok yaptırım uygulama meselesini tartıştı. Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırısından bu yana en son yaptırımlar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin "savaş suçları" olarak tanımladığı Kuzey Ukrayna'daki sivil ölümleriyle ilgili haberlerden kaynaklanıyor.

Diğer kıymetli metallerden gümüş %0,1 düşerken platin %0,3 geriledi ve paladyum 2.237,05 dolarda sakin seyretti.

Kaynak: İnvesting

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER