BDDK: Personel istihdamı artırılmalı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan müşteri talebine cevap verebilmek için çağrı merkezi hizmeti veren personel istihdamının artırılması gerektiğini bildirdi.

VATAN VATAN
BDDK: Personel istihdamı artırılmalı

BDDK'dan yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19)  salgınının Türkiye'de yayılımının önlenmesi amacıyla ülke çapında gerekli  tedbirlerin alındığına işaret edildi.   Alınan tedbirler kapsamında uzaktan çalışmanın arttığı ve banka  şubelerinin çalışma sürelerinin kısaltıldığı anımsatılan açıklamada, internet  bankacılığı ve mobil bankacılık kanallarının kullanımının artmasıyla müşterilerin  işlemlerini gerçekleştirirken destek almak için bizzat banka personeline ulaşma  ihtiyacının da artacağı değerlendirmesinde bulunuldu.   Açıklamada, bu durumda artan müşteri talebine cevap verebilmek için  çağrı merkezi hizmeti veren personel istihdamının arttırılması gerektiği ifade  edildi.   Bankacılık Kanunu gereğince bankaların, müşterilerinin verilen  hizmetlerden kaynaklanan her türlü sorularına cevap verecek bir sistem kurmakla  yükümlü olup, müşterilerin sesli yanıt sisteminden yeterli hizmeti alamayacağı  durumlarda müşteri temsilcilerine makul bir sürede ulaşabilmelerinin sağlanması  gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:   "Diğer yandan, çağrı merkezi hizmetlerinin Bankaların Bilgi Sistemleri  ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 40'ıncı maddesinin  yedinci fıkrasına uygun olarak yürütülmesi ve böylelikle müşteri taleplerinin  efektif olarak karşılanması büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte,  Bankalarımızın iş dünyasına ve vatandaşlarımıza verdikleri dayanışma taahhütleri  ile ilgili olası aksaklıkları hızlıca ele alabilmek ve sağlıklı  çözümler üretebilmek adına çağrı merkezi üzerinden gerekli yönlendirmeleri  yapabilecek iş kurgularının da ivedilikle oluşturulması gerekmektedir.   Bu kapsamda Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları  Birliği'ne 26 Mart 2020 tarihli yazı ile bankalar tarafından çağrı merkezi  personeli istihdamının müşterileri mağdur etmeyecek yeterli sayıya ulaştırılması  ve banka müşterilerine yönetmeliğe uygun verimli bir çağrı merkezi hizmeti  sağlanması gerektiği belirtilmiştir."   Açıklamada ayrıca, Kovid-19 ile mücadelede bankalar tarafından verilen  destek taahhütlerine aykırı durum tespit eden vatandaşların, "0850 222 23 35"  numaralı çağrı merkezinden, "https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/" internet  adresinden veya kuruma dilekçe yazarak bilgi edinebileceği, durumlarını ileterek  hızla çözüme ulaşabilecekleri bilgisine de yer verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER