Windows 10 kullanıcıları artık Microsoft'un Copilot AI'sini deneyebilir

Halen Windows 10'a bağlı kalan (veya Windows 11'i yükleyemeyen) kişiler artık makinelerinde yıllardır en çok konuşulan özelliklerden birine göz atabilir.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Windows 10 kullanıcıları artık Microsoft'un Copilot AI'sini deneyebilir

Microsoft'un, Copilot'u Windows 10'a getireceğini onaylamasından yalnızca birkaç gün sonra, uygun cihazlara sahip kullanıcılar, üretken yapay zeka destekli asistana erişim içeren bir Sürüm Önizleme yapısını yükleyebiliyor.

Önizleme yapısını yüklemek ve Copilot'u Windows 10 Home veya Pro'da denemek için Windows Insider test programına kaydolmanız gerekiyor ancak yine de Chatbot'a hemen erişebileceğinizin garantisi yok. Microsoft, "Cihazınızın Windows'ta Copilot'a uygun olduğunun onaylanması zaman alabilir, bu nedenle hemen görünmeyebilir" diyor. Makinenizin uygun olduğu onaylandığında Copilot'a hızlı erişim sağlamak için Microsoft, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güncelleme'ye giderek "En son güncellemeleri mevcut oldukları anda alın" seçeneğini açmanızı öneriyor.

Copilot'u çalıştırmak için sisteminizin en az 4 GB RAM'e ve en az 720p çözünürlüğü destekleyen bir ekran kartına ihtiyacı olacak.

Windows 10 kullanıcıları artık Microsoft'un Copilot AI'sini deneyebilir

Copilot'u cihazınızda kullanıma sunulduğunda başlatmak için görev çubuğunun sağ tarafında görünen simgeye tıklayın. Chatbot aracılığıyla sorular sorabilir, Windows özelliklerini yönetebilir ve belgelerle etkileşimde bulunabilirsiniz. The Verge'ın belirttiği gibi, Copilot, Windows 10'da bazı Windows 11 özelliklerinin mevcut olmaması nedeniyle biraz farklı çalışıyor. Yeni işletim sistemindeki bazı önemli uygulamaların kendi üretken yapay zeka tabanlı özellikleri yerleşikt.

Microsoft'un Copilot'u Windows 10'a neden getirdiği tam olarak büyük bir gizem değil. Bazı tahminlere göre Windows 10, Windows 11'i çalıştıran %26’ya kıyasla Windows tabanlı masaüstü bilgisayarların yaklaşık %69’una güç veriyor. Yani milyonlarca bilgisayar hala Windows 10 çalıştırıyor. Microsoft, Copilot'un bir milyardan fazla bilgisayarda kullanılabildiğini söyleyebilirse (Windows 11 çalıştırdığı tahmin edilen 400 milyon bilgisayarla karşılaştırıldığında), bu şirketin yatırımcıları için daha çekici olabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER