Ukrayna’ya Putin seddi

Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusunda olası bir karşı saldırıya karşı 2 bin 100 eski tren vagonundan oluşan yaklaşık 30 km uzunluğunda bir savunma hattı inşa ettiği öne sürüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ukrayna’ya Putin seddi

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde Ukrayna’nın karşı saldırısını engellemek üzere yaklaşık 2 bin eski tren vagonundan oluşan 30 kilometre uzunluğunda bir savunma hattı inşa ettiği bildirildi. Uydu çekimlerinde de görülen hatta sosyal medyada ‘Çar treni’ adı verildi.

2 BİN 100 TREN VAGONU

Bu barikatın, Ukrayna’nın karşı saldırısını yavaşlatmak için savunma tahkimatı olduğu düşünülüyor. İnternette “Çar treni” olarak adlandırılan uydu görüntülerine bakıldığında Donetsk bölgesindeki Olenivka ile Volnovakha arasında zincir halinde yerleştirilmiş yüzlerce yük vagonu görülüyor. Askeri Telegram kanalı Deep State’e göre, barikatın çoğunluğu Ukrayna’nın işgal altındaki diğer bölgelerinden alınan demiryolu araçları olmak üzere 2 bin 100 vagondan oluşuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER