Kosova’da gerilim bir türlü dinmiyor... Sırplardan dev bayrakla gövde gösterisi

Kosova’da azınlık olan Sırplar, iki gün önce NATO askerlerinin yaralandığı gösterilerin ardından dün de 250 metre uzunluğunda bir Sırp bayrağıyla eylem yaparak gövde gösterisinde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kosova’da gerilim bir türlü dinmiyor... Sırplardan dev bayrakla gövde gösterisi

KOSOVA’da geçen ayki yerel seçimleri boykot eden etnik Sırpların bölgedeki protesto gösterileri sürüyor. Önceki gün meydana gelen arbedede 30 NATO Barış Gücü askerinin yaralanmasının ardından NATO bölgeye 700 ek asker konuşlandırma kararı alırken, Sırplar Zvecan’da belediye binasının önündeki protestolarına devam etti.

ŞARTLARINI SIRALADI

Binden fazla Sırp dün sabah Zvecan’da belediye binasının önünde toplanarak, NATO güçlerinin oluşturduğu güvenlik kordonunun karşısında 250 metre uzunluğunda bir Sırp bayrağı açtı. Kalabalık, “Kosova, Sırbistan’ın kalbidir” sloganları atarken, Zvecan Belediyesi’nin eski Meclis Başkanı Srdan Milosavljevic burada bir konuşma yaptı. Milosavljevic protestoların sonlanması için Kosova polisine ait kuvvetlerin belediye binasından ayrılması, yeni seçilen Arnavut belediye başkanlarının belediye binalarına gelmemesi ve gerginlikler sırasında tutuklanan 2 Sırp’ın serbest bırakılmasını talep etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER