Varank duyurdu: Sanayide antikor testleri 13 ilde başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 ilde sanayide antikor testlerine başlayacaklarını belirterek, "İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Gaziantep, Manisa, Eskişehir, Bursa ve Kayseri’de antikor testleri yapılacak" dedi.

Varank duyurdu: Sanayide antikor testleri 13 ilde başlıyor - Sayfa 1

Öngörülebilirliği artıracak ve işleri kolaylaştıracak her adımı hayata geçirmeye özen gösterdiklerinin altını çizen Varank, dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiğini bildirdi.

113
Varank duyurdu: Sanayide antikor testleri 13 ilde başlıyor - Sayfa 2

Varank, pandeminin insan sağlığının yanında, küresel ekonomiyi de derinden sarstığına dikkati çekerek, bu dönemde ülkeler arasındaki gelişmişliğin ortadan kalktığını dile getirdi. Türkiye'nin uyguladığı politikalarla pek çok ülkeden olumlu yönde ayrıştığına işaret eden Varank, kamu yönetiminin her alanında, dinamik yönetişim anlayışını takip ettiklerine dikkati çekti.

213
Varank duyurdu: Sanayide antikor testleri 13 ilde başlıyor - Sayfa 3

Varank, birçok alanda tarihi adımlar attıklarını vurgulayarak, 5.5 milyonun üzerinde vatandaşa 14 milyar liralık nakit kaynak aktardıklarını anlattı.

313
Varank duyurdu: Sanayide antikor testleri 13 ilde başlıyor - Sayfa 4

Vatandaşlara verdikleri nakdi desteklerin 20 milyar lirayı geçtiğini dile getiren Varank, "Kamu bankalarımız finansman sıkıntılarını çözmek için devreye girdi. Sağlık endüstrisinde yenilikçi ürünlerle 'Küresel rekabette biz de varız' dedik. Tanı kitleri, aşı ve ilaç projelerimizle takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik. Krizin ilk günlerinden itibaren takip ettiğimiz bütüncül yaklaşım sayesinde ülkece başarılı bir sınav verdik. Bundan sonrada performansımızı katlayarak devam ettireceğiz. Yeni normale girerken, reel sektörde kalıcı ve istikrarlı bir toparlanmaya ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

413