Van'da tedirgin eden görüntü! Yüzlercesi öldü

Van'da yüzlerce martı ölünce koronavirüs nedeniyle panik yaşandı. Martıların ölümünün gerçek sebebi ortaya çıktı.

Van'da tedirgin eden görüntü! Yüzlercesi öldü - Sayfa 1

Van Gölü havzasında toplu martı ölümleri bölge halkını endişelendirdi. Bölgede martıların koronavirüs salgını sebebiyle öldüğüne dair söylenti çıktı. Martıların ölümünün gerçek sebebini Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan açıkladı. 
 

124
Van'da tedirgin eden görüntü! Yüzlercesi öldü - Sayfa 2

Üreme zamanlarında insan olmayan ve kendileri için risk teşkil etmeyen yerleri tercih eden martılar, Van Gölü havzasını özellikle de Çarpanak ve Adır adalarını tercih ediyor. 'Martı adası' olarak da bilinen Adır Adası'na mart ayı başında gelen martılar, buraya yumurtalarını bırakıyor. Adır Mahallesi'ndeki kıyı şeridinde görülen martı ölüleri ise mahalle halkını endişelendirdi.
 

224
Van'da tedirgin eden görüntü! Yüzlercesi öldü - Sayfa 3

Bunun üzerine harekete geçen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, martı ölümlerinin olduğu bölgeye gelerek araştırma yaptı. Ölü martılardan numuneler alan Prof. Dr. Aslan, mahalle sakinlerinin tedirgin edecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
 

324
Van'da tedirgin eden görüntü! Yüzlercesi öldü - Sayfa 4

Adır Adası'nda 3 milyon martı yaşıyor

Yaptıkları araştırmalarda martıların, hastalık nedeniyle ölmediğini tespit ettiklerini anlatan Prof. Dr. Aslan, şöyle konuştu:

424