Vaka artışında ürküten detay: 'Yalancı negatif'

Türkiye'nin koronavirüs tablosu giderek ağırlaşırken bunun birçok nedeni olduğu öne sürülüyor. Bulaştırıcılığı artan mutant virüsler özellikle de İngiliz varyantı kurallara da uyulmayınca hastalığın hızla yayılmasına neden oluyor. Bir başka nedense, varyant virüslerin etkisiyle PCR testlerinin hatalı çıktığı. 'Yalancı negatif' sonuç verdiği öne sürülen testlerle bulaş oranı oldukça artıyor.

Vaka artışında ürküten detay: 'Yalancı negatif' - Sayfa 1

Koronavirüs salgınında tablo her geçen gün daha ağırlaşıyor. Hem vaka sayılarında hem de can kayıplarında yaşanan artış devam ediyor.

111
Vaka artışında ürküten detay: 'Yalancı negatif' - Sayfa 2

Dün açıklanan günlük koronavirüs verilerine göre; bir gün içerisinde 305 bin 103 test yapıldı. 55 bin 791 yeni vaka tespit edildi. Bunların 2 bin 408'i belirti gösteren hastalardan oluştu. Ağır hasta sayısındaki artış da sürüyor. Bir önceki güne göre ağır hasta sayısı 43 artışla 2 bin 658'e yükseldi. 24 saat içerisinde 253 hasta daha hayatını kaybederken toplam can kaybı sayısı 33 bin 454'e ulaştı.

Aynı süreçte tedavisi tamamlanan veya karantina süreci sona eren 35 bin 786 kişi sağlığına kavuştu.

211
Vaka artışında ürküten detay: 'Yalancı negatif' - Sayfa 3

PCR test kitlerinin, varyant virüslerin etkisiyle neredeyse yüzde 60-70 oranında ''yalancı negatif'' sonuç verdiği öne sürüldü.

Koronavirüs semptomları görülen birçok kişide, birden çok PCR testi yapılmasına karşın sonuçların negatif çıktığı belirtilirken, bu sorun nedeniyle virüsün daha hızlı yayıldığı düşünülüyor.

311
Vaka artışında ürküten detay: 'Yalancı negatif' - Sayfa 4

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İsmail Balık, son zamanlarda testlerde yalancı negatiflik oranlarının arttığını gözlemlediklerini söyledi.

411