Uzmanlar o günü işaret etti! Sıcaklık 20 derece birden düşecek

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren yer yer 20 derece kadar düşmesi bekleniyor. 15 ila 20 derece arasında düşen hava sıcaklıklarının ardından Çarşamba günü yurt genelinde kar yağışı bekleniyor.

Uzmanlar o günü işaret etti! Sıcaklık 20 derece birden düşecek - Sayfa 1

Meteoroloji 28 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre Türkiye kısa süreli soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıklarında yurt genelinde yaklaşık 15 ila 20 derece arasında düşüş yaşanacak. İşte il il hava durumu
 

115
Uzmanlar o günü işaret etti! Sıcaklık 20 derece birden düşecek - Sayfa 2

TRT Haber'in haberine göre, Öyle ki Türkiye’nin bazı bölgelerinde kış mevsiminde görülmeyen kar yağışının baharda geleceği öngörülüyor. Hatta bu sistemin bazı yerlerde fırtınaya bile sebep olacağı belirtiliyor.

215
Uzmanlar o günü işaret etti! Sıcaklık 20 derece birden düşecek - Sayfa 3

ANİ KIŞA GEÇİŞ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt, Soğuk hava ne zaman etkili olacak? En fazla Türkiye’nin hangi bölgeleri etkilenecek? gibi merak edilen soruları cevapladı. Soğuk havanın salı gününden itibaren etkili olmaya başlayacağını söyleyen Dr. Okan Bozyurt,“Bu hava kütlesi çok hızlı hareket ediyor. Yarın geceden itibaren hava sıcaklıklarında çok ani bir düşüş gerçekleşecek ve çarşamba günü pek çok bölgemizde kar yağışları gerçekleşecek. Perşembeden sonra hızlı bir şekilde doğuya kayacak. Çok fazla kalmayacak ve hava sıcakları yeniden yükselecek” diyor.

315
Uzmanlar o günü işaret etti! Sıcaklık 20 derece birden düşecek - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Kırklareli, Osmaniye, Hatay, K. Maraş'ın güney ve batısı, Eskişehir, Ankara'nın kuzey be batısı, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

415