Uzman isim Covid-19 sonrası normale dönüş tarihini açıkladı

Okulların açılmasıyla hareketlilik artarken bir yandan da özellikle gençler maske ve mesafeye ‘mesafeli’ duruyor. Bu durumda vaka artışının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Kış zor geçecek. Ancak aşılamanın da etkisiyle seneye Covid'in gribal enfeksiyona dönüşeceğini düşünüyorum” dedi.

Uzman isim Covid-19 sonrası normale dönüş tarihini açıkladı - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sonbahar ile kış aylarının zor geçebileceğini, ancak ilkbahar ayları ile birlikte normale dönebileceğimizi söyledi. 

110
Uzman isim Covid-19 sonrası normale dönüş tarihini açıkladı - Sayfa 2

Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi’nde Hürriyet’e konuşan Prof. Dr. Özlü, gençlerin maske ve aşı konusunda isteksiz olduğunu belirterek, şu uyarıyı yaptı:

210
Uzman isim Covid-19 sonrası normale dönüş tarihini açıkladı - Sayfa 3

Türkiye’de öğrenci sayısı nüfusa oranla oldukça fazla. Öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve okul görevlilerini de eklersek yaklaşık 30 milyona yakın evde oturan insan bir anda hareket haline geçti ve haftanın 5 günü kapalı mekanda en az 40 kişi bir araya geliyor.

310
Uzman isim Covid-19 sonrası normale dönüş tarihini açıkladı - Sayfa 4

Bulaşma için çok uygun ortamlar. Bu artışı önlememiz gerekiyor. Bunun en önemli tarafı aşılama, maske ve olabildiğince kalabalık, kapalı alanlardan uzak durmak. 

410