Usta yazarlar Alanyaspor-Galatasaray maçını değerlendirdi!

Süper Lig'in 26. haftasında lider Galatasaray, bu sezon 2 kez yenildiği Alanyaspor'a konuk oldu. Zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadeleden bu kez galip ayrılan taraf sarı-kırmızılılar oldu. Emre Kılınç'ın tek golüyle 3 puana uzanan Aslan, haftayı lider kapatmayı da garantiledi. Spor yazarları Galatasaray'ın deplasmanda 1-0 kazandığı Aytemiz Alanyaspor maçıyla ilgili ne dedi?

Usta yazarlar Alanyaspor-Galatasaray maçını değerlendirdi! - Sayfa 1

ALİ ECE (FANATİK) - İki takım da maça çok iyi hazırlanmış. MHK ise maça hiç hazırlanmamış. Haftanın zorluk derecesi en yüksek maçına hakemlik yeteneği düşük olan geçen haftanın kötüsü Küçük’ü verdikleri yetmiyormuş gibi VAR masasına da maç yönettiği 1.Ligde VAR uygulaması olmayan Malok’u vermişler. Sonra ayıkla pirincin taşını! Halbuki maç Mostafa Mohamed fırtınası ile başladı. Mısırlı komple santrforun Caulker’a çalımı sonrası direkte patlayan plasesi klastı. Sırtı dönük topla buluşur buluşmaz dönüp Onyekuru’ya yaptığı servis ayrı klastı! 55-75 arası Alanyaspor’un kurduğu baskı etkileyiciydi ancak Galatasaray tıpkı Fenerbahçe ve ligde diğer Çağdaş Atan’ın takımını yenen takımlar gibi oynayarak Alanyaspor’u yendi. Çok iyi kapandı, ilk yarıda çok iyi çıkıp tek gol artı son 10 dakikadaki Muslera’nın Süpermen moduyla kazanmayı başardı. Galatasaray, son yarım saat çok zorlansa da son 3 karşılaşmalarında yenildiği Alanyaspor’u sonunda yenmeyi başardı. Galatasaray’ın fikstüründe geriye çok az sayıda zorlu deplasman maçı kaldı. Yeni transferlerin katkısı gayet iyi olsa da en iyi yeni transfer her şekilde Muslera’nın geri dönüşü!

Usta yazarlar Alanyaspor-Galatasaray maçını değerlendirdi! - Sayfa 2

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK) - Alanyaspor’un evindeki üstünlüğü… Geriye düştüğü ve derin savunmayla karşılaştığı maçlarda yaşadığı sıkıntı… Galatasaray’ın standart oyununa karşı son maçlarda art arda kazanışı… Bu 3 temel faktör Fatih Terim’e planını değiştirtti. Oyun merkezini normalinin gerisine çekti. Savunma kanatlarının ikisini de çıkarıp hücum etmekten vazgeçip bu işi öndeki 4’lüye bıraktı. Böyle olunca Alanya’nın ani hücum kanadı değişikliklerine cevap verebildi. Ayrıca iki savunmacısını da çıkaran Alanya’nın sağ kanadını özellikle ilk yarıda çok iyi kullandı. Gol buldu fazlasını da bulabilirdi. Hakem doğru kararı verip Babacar’a kırmızı kartı gösterse belki 2. yarı istediği gibi oynayabilirdi. Ancak bu olmadı. Belki Donk ve Taylan değişiklikleri çok daha erken gelse yorulmadan önce en azından rakibi geniş alanda koşturmak mümkün olabilirdi. Bu mümkün olmadı ama Muslera varken hata yapma lüksünüz de var. O nasıl olsa bunları kapatıyor.

Usta yazarlar Alanyaspor-Galatasaray maçını değerlendirdi! - Sayfa 3

BÜLENT TİMURLENK (SABAH) - İstanbul'un Üç Büyükleri'nin Alanya dahil ligde bir Anadolu takımına aynı sezonda üç kez mağlup olması sadece futbol şansı, oyuncu performansı ile açıklanamaz. Bu önemli bir zaafiyettir. İşte tam da bu yüzden Fatih Terim bu sezon iki kez kaybettiği rakibine karşı üçüncü sınavı öncesinde takımını 3 gün önceden Belek'te kampa aldı. Kupa sınavından çıkartılacak dersler vardı. Yedlin tek başına bırakılmamalıydı; Arda ve Emre Kılınç bu kademeyi iyi yaptılar. Alanya, rakibin iki sol bekinin olmadığı ve Ömer'in oynadığı kanattan Efecan kozunu ise yeteri kadar iyi kullanamadı. İlk yarıda Galatasaray'ın kaçırdığı iki pozisyon, ardından Salih'in direkten dönen topu ve devamında Emre Kılınç'ın attığı gol. Bıçak sırtı bir maçta tabela Galatasaray lehine devrilirken, ikinci yarıda İstanbul'daki lig maçının benzeri bir oyun izledik. Alanya oyunu sete çevirdi ama rakibi hataya zorlayacak yüksek tempoyu bir türlü yakalayamadılar. Galatasaray'ın son 15 dakikada döktüğü ecel terlerinin havlusu Muslera idi. Ligin ilk yarısındaki oyunun son çeyreğinin bir benzeriydi. Aradaki fark Uruguaylı kaleci oldu.
 

Usta yazarlar Alanyaspor-Galatasaray maçını değerlendirdi! - Sayfa 4

SERDAR ALİ ÇELİKLER (HABERTÜRK) - Değişiklikler için Fatih Hoca geç kaldı. Bu dönemde Alanyaspor tamamen gömdü rakibini. G.Saray hiç çıkamadı. Ama 80'e kadar pozisyon da vermedi. 80'den sonrası ise 2 kez Muslera. Hele hele son dakikada Pektemek'in kafa vuruşunda 'Bay Haksız Rekabet' yürürken gol kurtardı. G.Saray çok kritik bir deplasmandan iyi oynamadığı bir maçı daha bitirerek 3 puanla dönüyor. Bu 3 puan adım gibi eminim ki Terim için Şamp... demek. Hatay ve Antalya dışında zor deplasmanı kalmadı G.Saray'ın. Beşiktaş ve Trabzonspor maçları da içeride. Terim bunu biliyordu ve kazanması gereken maçı kazandı. Ama Fatih Hoca da biliyor ki değişiklikleri geç yaptı ve bu kadar baskı yedirmemeliydi takımına. Alanyaspor ve Çağdaş Atan'ı tebrik ediyorum. Mükemmel bir takım oluşturmuş. Bakasetas'ın yeri dolmadığı halde. Zorbay Küçük'ün bu maça atanması hataydı. Daha geçen hafta Nwakaeme'yi direkt kırmızıdan ihraç etmesi gerekirken sarı kart verip hata yapan hakem bu maça atanmamalıydı. Bu önemde bir maça VAR hakemi olarak Emre Malok adlı tecrübesiz hakem verilmemeliydi.