Umut Bulut, lig tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu!

Türk futbolunun emektar futbolcularından Yeni Malatyasporlu Umut Bulut, Süper Lig kariyerinde 504. maça çıkarak lig tarihinin en çok forma giyen oyuncusu oldu.

Umut Bulut, lig tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu! - Sayfa 1

Yeni Malatyaspor'un Konyaspor'u konuk ettiği maçta forma giyen Umut Bulut, Oğuz Çetin ile paylaştığı rekorun tek başına sahibi oldu. 2001 yılında profesyonelliğe adım atan 37 yaşındaki Umut Bulut, Süper Lig'de 17 sezonda 504. kez forma giydi.

Umut Bulut, lig tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu! - Sayfa 2

Süper Lig'de 163 gol

Kariyeri önemli başarılarla dolu olan Umut Bulut, ligde 100 gol barajını geçen futbolcular arasına Trabzonspor formasıyla 2010-2011 sezonunda girdi ve "100'ler Kulübü"nün aktif futbolcusu olarak MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray, Hes Kablo Kayserispor ve Yeni Malatyaspor'un formasını terletti.

Umut Bulut, lig tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu! - Sayfa 3

Umut Bulut, Yeni Malatyaspor formasıyla bu sezon Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 2'şer gol kaydetti. Bu sezon ilk golünü ligin 12'nci haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye atan Umut, 19'uncu haftada da Çaykur Rizespor filelerini havalandırdı. Umut Bulut, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Etimesgut Belediyespor ve Galatasaray'a karşı birer gol kaydetti.

Umut Bulut, lig tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu! - Sayfa 4

Tecrübeli futbolcu, şu ana kadar Süper Lig kariyerinde 163 gole ulaştı.

Başarılarla dolu kariyer

Milli futbolcu, futbol kariyerine başladığından bu yana 504'ü Süper Lig, 32'si Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1), 25'i Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Ümit Milli Takım maçları da dahil), 10'u da Dünya Kupası Elemeleri olmak üzere toplam 754 kez forma şansı buldu. Umut Bulut, forma giydiği 754 maçta fileleri 235 kez havalandırdı