Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı

Erzurum Valisi Okay Memiş, umreden döndükten sonra kendi tuttukları otobüsle Erzurum’a dönmeye çalışan 28 kişinin Konya ve Ankara’ya gönderildiğini söyledi.

Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı - Sayfa 1

Umreden geldikten sonra otobüs tutarak karantinadan kaçan 28 kişi, Erzurum’a gitmeye çalışırken yakalandı. Erzurum Valisi Okay Memiş konu ile ilgili yaptığı açıklamada "En önemli risk umre ziyaretinden dönen kişiler. Önceki gün 28 kişilik bir kafilenin tuttukları özel otobüsle Erzurum'a doğru geldiği bilgisinin alınması üzerine polisiye tedbirlerle bunları Konya ve Ankara'ya yönlendirdik. Kaçak şekilde gelenler olduğunu da biliyoruz. Vatandaşlarımız lütfen bunları bize bildirsin. Bu vatandaşların mutlaka karantina altına alınması lazım" dedi.
 

Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı - Sayfa 2

Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine ilişkin, "En önemli risk umre ziyaretinden dönen kişiler. Önceki gün 28 kişilik bir kafilenin tuttukları özel otobüsle Erzurum'a doğru geldiği bilgisinin alınması üzerine polisiye tedbirlerle bunları Konya ve Ankara'ya yönlendirdik." dedi.

Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı - Sayfa 3

Memiş, Palandöken Kaymakamlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlarını kapatmasıyla göçmen hareketliliğinin azaldığını söyledi.

Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı - Sayfa 4

Jandarma, emniyet ve diğer ilgili birimlerden kaçak göçmen girişleriyle ilgili bilgilendirildiğini ifade eden Memiş, "Şu ana kadar tespit edilmiş sınır girişi yok. Vatandaş da artık çok duyarlı, neredeyse bizden daha fazla buna duyarlı hale geldi. Çünkü risk teşkil ediyorlar. Otobüslerde kaçak göçmen tespit edemez olduk. Bu bizim açımızdan iyi bir haber. 9. Kolordu Komutanlığı tüm sınır hattını sınırda yığılmaları kontrol altında tuttuğu için kontrol var."