TYT oturumuna Mabel Matiz sorusu damga vurdu!

YKS'nin ilk oturumu olan TYT (Temel Yetenek Testi) bugün saat 10.15'te gerçekleşti, sınav 165 dakika sürdü. Sınavın 13.00'de sona ermesiyle birlikte,Türkçe testinde Mabel Matiz ile ilgili soru sosyal medyaya damga vurdu.

TYT oturumuna Mabel Matiz sorusu damga vurdu! - Sayfa 1

YKS'nin ilk oturumu olan TYT bugün saat 10.15'te başladı. Sınav bu yıl 30 dakika süre uzatımı ile 165 dakika sürdü. 2.5 milyon öğrenci , hayal ettiği üniversitede eğitimini sürdürebilmek için ter döktü. Koronavirüs nedeniyle yoğun önlemler alınan YKS, 13.00'de sona erdi. Sınavın sona ermesiyle birlikte sosyal medya hareketlendi. Sınava Mabel Matiz sorusu damga vurdu. Öğrenciler birbirinden renkli paylaşımlarla soruya dair görüşlerini dile getirdi.

111
TYT oturumuna Mabel Matiz sorusu damga vurdu! - Sayfa 2

Şarkılarıyla büyük beğeni toplayan Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu.
 

211
TYT oturumuna Mabel Matiz sorusu damga vurdu! - Sayfa 3

Öğrenciler bu soruda eğlenirken, sosyal medyada renkli paylaşımlarda bulundular.
 

311
TYT oturumuna Mabel Matiz sorusu damga vurdu! - Sayfa 4

Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesinde anlatılmak istenen nedir?" şeklinde bir soru soruldu. Soruda geçen "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısında yer alıyor.
 

411