Türkiye'nin koronavirüs fobi haritası çıkarıldı! En çok Güneydoğu Anadolu bölgesi korkuyor

Türkiye'de 72 ilde farklı eğitim seviyelerine ve sosyo-ekonomik imkanlara sahip değişik kişiler üzerinde yapıla araştırma ile "koronavirüs fobisi" ölçüldü. Yapılan araştırmaya göre korku düzeyi en yüksek bölge Güneydoğu Anadolu olurken en düşük bölge Karadeniz oldu.

Türkiye'nin koronavirüs fobi haritası çıkarıldı! En çok Güneydoğu Anadolu bölgesi korkuyor - Sayfa 1

Koronavirüs fobisi ile ilgili Türkiye'nin en kapsamlı araştırması yapıldı. Buna göre, korku düzeyi en yüksek bölge Güneydoğu Anadolu olurken en düşük bölge Karadeniz oldu.

110
Türkiye'nin koronavirüs fobi haritası çıkarıldı! En çok Güneydoğu Anadolu bölgesi korkuyor - Sayfa 2

Covid-19 salgını psikolojik, sosyal, ve ekonomik olarak doğrudan veya dolaylı tüm bireyleri olumsuz şekilde etkiliyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs, Türkiye'de yaşayan insanları da olumsuz olarak etkiliyor ve yaşam rutinini bozuyor.

210
Türkiye'nin koronavirüs fobi haritası çıkarıldı! En çok Güneydoğu Anadolu bölgesi korkuyor - Sayfa 3

Buna yönelik, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Doç.Dr. İbrahim Arpacı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Kasım Karataş bir araştırma yaptı.

310
Türkiye'nin koronavirüs fobi haritası çıkarıldı! En çok Güneydoğu Anadolu bölgesi korkuyor - Sayfa 4

Çalışmada, 72 ilden farklı eğitim seviyelerinden ve değişik sosyo-ekonomik gruplardan toplam 2 bin 133 kişiden veri elde edildi. Araştırmacılar geliştirdikleri Koronavirüs Ölçeği ile verileri topladı. 

410