Türkiye'nin ilk kadın yönetmenlerinden Sunar Kural Aytuna yaşamını yitirdi

Türkiye'nin ilk kadın yönetmenlerinden, gazeteci ve yazar Sunar Kural Aytuna (66), bir süredir kanser tedavisi gördüğü İstanbul'daki hastanede yaşamını yitirdi. Aytuna'nın cenazesi, İzmir'in Foça ilçesinde, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türkiye'nin ilk kadın yönetmenlerinden Sunar Kural Aytuna yaşamını yitirdi - Sayfa 1

Aslen Bursalı olan, Günaydın, Vatan, Dünya, Radikal, Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde çalışıp, köşe yazarlığı yapan ve TRT için çok sayıda belgesel film çeken Sunar Kural Aytuna, kanser teşhisi nedeniyle bir süre önce İstanbul'daki özel bir hastanede tedaviye alındı. 

Türkiye'nin ilk kadın yönetmenlerinden Sunar Kural Aytuna yaşamını yitirdi - Sayfa 2

Aytuna dün gece saatlerinde, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Aytuna'nın acı haberini alan yakınları büyük üzüntü yaşarken, sevenleri de yasa boğuldu.

Türkiye'nin ilk kadın yönetmenlerinden Sunar Kural Aytuna yaşamını yitirdi - Sayfa 3

FOÇA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Sunar Kural Aytuna’nın cenazesi, İzmir'in Foça ilçesine getirildi. Foça Yeni Kabristan girişindeki camide, ikindi vakti sosyal mesafe kuralına dikkat ederek yapılan cenaze törenine, Aytuna'nın eşi Aydın Aytuna, akrabaları ve arkadaşları katıldı. 

Türkiye'nin ilk kadın yönetmenlerinden Sunar Kural Aytuna yaşamını yitirdi - Sayfa 4

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de törene katıldı. Aytuna'nın cenazesi, namazın kılınmasının ve helallik alınmasının ardından, sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında toprağa verildi.