Türkiye Eskişehir'deki bu vahşeti konuşuyor

Eskişehir’de İlkay-Emel T. çifti ile 4 yaşındaki çocukları Ali D.'un evlerinde bıçaklanarak öldürülmeleriyle ilgili İlkay T.'nin ilk eşinden olan Buğra Can T.'nin de aralarında olduğu 3 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye Eskişehir'deki bu vahşeti konuşuyor - Sayfa 1

İlkay T. ile ikinci evliliğini yapan Emel T.'nin İzmir'de yaşayan kızı Beyzanur K., dün telefonla annesine ulaşamayınca polisten yardım istedi. 

121
Türkiye Eskişehir'deki bu vahşeti konuşuyor - Sayfa 2

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri telefon dükkanları bulunan İlkay-Emel T. çiftinin, yeni taşındıkları Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki bir apartmanın 5’nci katındaki evine gitti. Kapının kapalı olması üzerine polis ekipler, çilingir yardımıyla içeri girdi. Evde, İlkay T. (42) ve Emel T. (41) ile çocukları Ali D. bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. İlkay T.’ın 7, Emel T. ve D.’un 3’er kez bıçaklandığı saptandı.

221
Türkiye Eskişehir'deki bu vahşeti konuşuyor - Sayfa 3

KAPIDA ZORLAMA OLMAMASI TANIDIK ŞÜPHESİNİ DOĞURDU

Cinayetin ardından hemen araştırma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevredeki MOBESE ile güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Polis ekiplerince evde yapılan incelemede İlkay T.’nin eşi ve çocuğuyla birlikte önceki akşam cep telefonu dükkanını kapattıktan sonra eve geldikleri, yemek sipariş verip yedikleri, kapıda herhangi bir zorlama olmadığı belirlendi. Bunun üzerine katil zanlısının tanıdık biri olma ihtimali üzerinde duruldu.

321
Türkiye Eskişehir'deki bu vahşeti konuşuyor - Sayfa 4

Polis, apartmanın giriş katında iş yerleri bulunan çiftin komşuların ifadesine de başvurdu. Komşulardan biri T. çiftinin 1 hafta önce taşındıklarını, olay gecesi duydukları sesleri, eşya yerleştirme zannederek, önemsemediklerini anlattı. Komşular polise, “O gün çekyat sesleri duyduk. Bir hafta oldular bu eve taşınalı. Biz ‘yerleşiyorlar’ diye düşündük. Çok ses geldi, eşyaların sesleri. Sonrasında kapı sertçe çarpıldı ve biri koşar adımlarla aşağı indi. Böyle bir şey olabileceği aklımıza gelmedi” dediler.

421