Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 14-21 Mart tarihli hava tahmin raporunu yayımladı. MGM tarafindan bugün yapılan değerlendirmede 6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Depremlerden etkilenen illerde ise, hafta sonunda kuvvetli yağış bekleniyor.

Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Hafta sonu hava nasıl olacak? - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve (İzmir dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 

113
Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Hafta sonu hava nasıl olacak? - Sayfa 2

Genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların: Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

213
Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Hafta sonu hava nasıl olacak? - Sayfa 3

DÖRT İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI
 Meteoroloji, Antalya'da bugün beklenen şiddetli yağışlar için tedbirli olunması yönünde 'turuncu kod' uyarısı yaptı. MGM tarafından, Adana, Burdur, Isparta, Mersin ve Muğla için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. 

313
Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Hafta sonu hava nasıl olacak? - Sayfa 4

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

Turuncu kod - Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

413