Trump'tan aşı açıklaması: Çok yakın zamanda duyurulacak

ABD Başkanı Trump, "Rekor bir sürede aşı üretme yolundayız ve çok çok yakın zamanda bu aşının duyurulacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Trump'tan aşı açıklaması: Çok yakın zamanda duyurulacak - Sayfa 1

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse karşı (Covid-19) "rekor sürede" bir aşı üretme yolunda olduklarını ve bunun çok yakın zamanda duyurulacağını açıkladı.

Trump'tan aşı açıklaması: Çok yakın zamanda duyurulacak - Sayfa 2

Trump ülkedeki Latin Amerikalıların refahının artırılmasına yönelik yeni bir girişim oluşturulmasını öngören kararnameyi, Beyaz Saray'da düzenlenen törende imzaladı.

Trump'tan aşı açıklaması: Çok yakın zamanda duyurulacak - Sayfa 3

"OKULLARA DÖNÜP BU SİYASİ SAÇMALIĞI DURDURMALIYIZ"

Covid-19 salgınının ardından okulların sonbaharda açılması yönündeki ısrarını sürdüren Trump, "Okullarımıza geri dönüp bu siyasi saçmalığı durdurmalıyız. Demokratlar okulların açılmasını istemiyor çünkü bunun kendilerine 3 Kasım'daki seçimlerde yardımcı olacağını düşünüyorlar. Ancak ben bunun onlara seçimlerde zarar vereceğini düşünüyorum. Okulları açın" çağrısında bulundu.

Trump'tan aşı açıklaması: Çok yakın zamanda duyurulacak - Sayfa 4

"ÇOK YAKIN ZAMANDA DUYURULACAĞINA İNANIYORUM"

Bilimsel alanda da ilerleme kaydettiklerinin altını çizen Trump, "Şu anda Covid-19'a karşı kullanılan birçok etkili tedavi yolu var, birçoğu da geliştirme aşamasında. Rekor bir sürede aşı üretme yolundayız ve çok çok yakın zamanda bu aşının duyurulacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.