Trump'ın tüm kazanımları eridi! Şimdi ne yapacak?

Koronavirüsle salgınıyla karşı karşıya kalan hükümetler, insan sağlığı ile ekonomi arasında gidip geliyor. ABD'de de durum farklı değil. Kasım ayında seçim var ve ekonomik veriler kötüye gidiyor.

Trump'ın tüm kazanımları eridi! Şimdi ne yapacak? - Sayfa 1

Borsaya bakıldığında kısa süre içinde tüm kazanımları eriyen Trump da bunu biliyor ve bir tercih yapmak zorunda.

NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, koronavirüs kıskacındaki ABD'yi ve başkanını yazdı...

Trump'ın tüm kazanımları eridi! Şimdi ne yapacak? - Sayfa 2

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve bilim insanlarının ortaklaştığı nokta, koronavirüs salgının yeni merkezinin ABD olacağı.  Şu anda İtalya’nın merkezde olduğu salgında, ABD vaka ve ölüm sayısında (Çin’i dışarıda bırakırsak) 2. sırada.

Trump'ın tüm kazanımları eridi! Şimdi ne yapacak? - Sayfa 3

ABD’deki sağlık sisteminin yetersizliği göz önünde bulundurulursa, gelecek günler daha da zor geçecek. Ayrıca ülke nüfusu da düşünülürse, ABD’nin İtalya ve Çin’i geride bırakacağını söylemek hiç de zor değil. 

Trump'ın tüm kazanımları eridi! Şimdi ne yapacak? - Sayfa 4

New York alarm veriyor. 70 bine yaklaşan vakalardan 35 bine yakını burada. New York valisi ve belediye başkanının, yeterince yardım göndermediği için suçladığı Başkan Donald Trump, eleştiri oklarının merkezinde. 

Trump elinden geleni yapıyor gibi görünse de, tavrı ve tarzı bazı kesimlerden eleştiri alıyor.

Trump bazı eyaletlerde ‘büyük felaket’ ilan etti ancak, “Paskalya’ya kadar (12 Nisan) ekonominin çarklarını döndürmemiz gerekiyor, normal hayata dönmeliyiz” açıklaması ortada. Daha sonra “Acele etmek istemiyorum” dese de ve ekonomik önlemler açıklasa da, koronavirüsün yol açacağı ekonomik tablonun faturasının kendisine kesileceğini biliyor.