Trump destekçilerinden darbe girişimi!

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! ABD Başkanı Donald Trump'ın Washington DC.'deki mitingi sonrasında destekçileri barikatları aşarak Kongre'ye girdi. Kongre binası boşaltılırken, Fox News bina içerisinde bir kişinin silahla vurulduğunu bildirdi. Olaylar nedeniyle Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD siyaseti ve medyasından birçok kişi olaylarla ilgili 'darbe girişimi' nitelemesi yaptı. İşte Amerika'da yaşanan olayların detayları ve çarpıcı fotoğrafları...

Trump destekçilerinden darbe girişimi! - Sayfa 1

ABD Başkanı Donald Trump'ın Washington'daki mitingi sonrasında destekçileri barikatları aşarak Kongre'ye girdi.

137
Trump destekçilerinden darbe girişimi! - Sayfa 2

Kongre binası önünde Trump destekçileriyle polis arasında arbade yaşandığı görüldü. Polisin Kongre'nin de içinde bulunduğu kompleksteki bazı binaları boşalttığı belirtildi.

237
Trump destekçilerinden darbe girişimi! - Sayfa 3

Kongre binasının dışında gerginlik ve arbede yaşanırken, içeride ise başkanlık oylaması yapılıyor. ABD Senatosu bugün Joe Biden'ın başkanlığını onaylamak için toplanmıştı.

337
Trump destekçilerinden darbe girişimi! - Sayfa 4

Reuters'ın haberine göre, Kongre'de yapılan seçim oturumuna ara verildi. Kongre polisi binaya giriş çıkışların durdurulduğunu duyurdu. Kongre binasında bulunan kişilere odalarında kalmaları ve camlardan uzak durmaları tavsiye edildi.

437