TransAnatolia heyecanı Sivas'ta yaşandı

Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid'in Sivas etabı tamamlandı.

TransAnatolia heyecanı Sivas'ta yaşandı - Sayfa 1

Eskişehir’den başlayarak Kars’a uzanan 2 bin 300 kilometrelik rotanın dördüncü gününde yarışmacılar, Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne ulaştı.

TransAnatolia heyecanı Sivas'ta yaşandı - Sayfa 2

Geceyi Yıldız Dağı’nda kamp yaparak geçiren yarışmacılar, sabahın erken saatlerinde Sivas etabında start aldı. Sivas’ın eşsiz coğrafyasında kıyasıya bir mücadele sergileyen yarışmacılar; Tozanlı Vadisi, Doğanşar Dipsiz Göl, Zara Kösedağ ve İmranlı Kızıldağ özel etaplarıyla toplam 249 kilometrelik parkuru tamamladı.

TransAnatolia heyecanı Sivas'ta yaşandı - Sayfa 3

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) koordinesinde düzenlenen TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, Hollanda ve İngiltere’den toplam; 39 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 5 Quad ve 3 Kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarışçı katılıyor.

TransAnatolia heyecanı Sivas'ta yaşandı - Sayfa 4

TransAnatolia Operasyon Koordinatörü Orhan Çelen, yarışmacıların yedi gün içinde 14 ilin sınırlarından geçerek 2 bin 300 kilometrelik zorlu bir parkuru tamamlayacaklarını söyledi.