Trabzon'da sel felaketi: 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi aranıyor...

Karadeniz'de şiddetli yağışlar var. Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak yağış sele neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Trabzon'da sel felaketi: 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi aranıyor... - Sayfa 1

Trabzon'un Araklı ilçesinde şiddetli sağanak yağışların ardından santral borusunun patlamasıyla oluşan sel suları nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. 7 kişiden ise haber alınamıyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 76 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Arama kurtarma timlerimiz çalışmalarını gece olması itibarıyla durdurdular ve yarın sabah çalışmalara devam edecekler" dedi
 

123
Trabzon'da sel felaketi: 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi aranıyor... - Sayfa 2

Araklı-Bayburt yolu trafiğe kapalı. AFAD, belediye ve jandarma ekipleri bölgede. Sahil Güvenlik ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı çalışmaya havadan destek verdi.

Ulaşımın sağlanamadığı yerlerde mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı. Şimdiye kadar 76 vatandaş bölgeden tahliye edildi.

Araklı ve çevresinde yağışın etkisini artırması bekleniyor. Bu nedenle tahliye edilenler bölgeden uzaklaştırıldı. Evlerine dönmemeleri yönünde uyarılar yapıldı.

223
Trabzon'da sel felaketi: 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi aranıyor... - Sayfa 3

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu afet bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Pakdemirli, Araklı'daki selde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

323
Trabzon'da sel felaketi: 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi aranıyor... - Sayfa 4

Pakdemirli, Araklı Kaymakamlığı binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, gündüz saatlerinden itibaren olayı takip ettiklerini belirterek, "En önemli üzerinde durduğumuz konu kayıplarımız. Öncelikle can kayıplarımız maalesef daha evvel sayın valimizin açıkladığı 2 can kaybı şu saat itibariyle 3 can kaybına çıktı. Ben bu kayıplarımız için hepsine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi

423