Trabzon'da kaya tehlikesi; 10 ev boşaltıldı!

Trabzon'da, yamaçtan koparak düşen kaya parçaları nedeniyle tedbir amacıyla 10 ev tahliye edildi. Tehlike oluşturan dev kayaların düşürülmesi için ekipler çalışma başlattı.

Trabzon'da kaya tehlikesi; 10 ev boşaltıldı! - Sayfa 1

Ortahisar ilçesine bağlı Kaymaklı Mahallesi Kaktüs Sokak’ta yamaçtan kopan kaya parçaları, yola düştü. Mahallede yapılan teknik incelemede yamaçtaki kaya kütlelerinin tehlike oluşturduğu tespit edildi, 10 ev boşaltıldı. 

114
Trabzon'da kaya tehlikesi; 10 ev boşaltıldı! - Sayfa 2

Evlerinden tahliye edilenler, güvenli yerlere yerleştirildi. Tehlike oluşturan kayaların düşürülmesi için ekipler çalışma başlattı. Aynı bölgede 11 yıl önce de kaya düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, evler de hasar görmüştü. 

214
Trabzon'da kaya tehlikesi; 10 ev boşaltıldı! - Sayfa 3

'TAŞ DÜŞME TEHLİKESİ VAR'

Kaymaklı Mahallesi Kaktüs Sokak’ta yaşayan Serkan Kaya (42), “Bundan önce de aynı sokakta eve kaya düşmesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirmişti. Her gün ölüm tehlikesiyle yaşıyoruz. Önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

314
Trabzon'da kaya tehlikesi; 10 ev boşaltıldı! - Sayfa 4

Mukaddem Reis (73) de "11 senedir taş düşmeleri devam ediyor. Mahallemizde 2 canımızı kaybettik. Şimdi burada yeni bir taş düşme tehlikesi var. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

414