Trabzon'da hayvanseverlere eğitim

Trabzon’da hayvanseverler, Covid-19 salgını nedeniyle beslenme sorunu yaşayan ve tedavi görmesi gereken sokak hayvanlarının bakımı için eğitim aldı. Köpekleri ile çektiği videolarla sosyal medyada fenomen olan ve ’dogo arjantin’ cinsi 3 köpeğine yasak ırk olduğu gerekçesiyle el konulan Recep Bayraktar da yerel hayvan koruma görevlisi eğitimine katıldı.

Trabzon'da hayvanseverlere eğitim - Sayfa 1

Ortahisar ilçesinde gönüllü hayvanseverlere, 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi' verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen eğitime 43 gönüllü katıldı. 

111
Trabzon'da hayvanseverlere eğitim - Sayfa 2

Katılımcılara görevli veterinerler tarafından 'Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi ile ‘5199 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği’ anlatıldı. Gönüllülere sokak hayvanlarının korunmasına yönelik uygulamalar, hayvanların bakımı ve beslenmesi, yasaklı tür ve ırkların tanımı, hayvan davranışları ve refahı, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenmesi ile ilgili rehabilitasyon çalışmaları da anlatıldı. Eğitimin ardından katılımcılar, yerel hayvan koruma görevlisi sertifikası almaya hak kazandı.

211
Trabzon'da hayvanseverlere eğitim - Sayfa 3

KÖPEKLERİNE EL KONULAN FENOMEN DE EĞİTİM ALDI

Kangal, Jack Russell, Cane corsa ve Dogo Argentino cinsi köpekleriyle yaptığı doğa yürüyüşleriyle sosyal medyada fenomen olan ve şikayet üzerine ’dogo arjantin’ cinsi 3 köpeğine yasak ırk olduğu gerekçesiyle el konulan Recep Bayraktar da yerel hayvan koruma görevlisi eğitimine katıldı. 

311
Trabzon'da hayvanseverlere eğitim - Sayfa 4

Tanınan birisi olduğu ve hayvanların korunmasında insanlara örnek olmak istediği için eğitim aldığını söyleyen Recep Bayraktar, “Bunları bizi tanıyan çevremizdeki insanlara aksettirmeye çalışacağız. Hayvanları kendi başlarına değil onların bizlerle yaşayan toplumun bir unsuru olarak kabul edilmesini sağlamak zorundayız. 

411