Toz taşınımı ve kuvvetli yağışlara dikkat! 5 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı

Batı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının azalacağı, kuzey iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altında diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. MGM tarafından 5 il için turuncu, 16 il için ise sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Toz taşınımı ve kuvvetli yağışlara dikkat! 5 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 1

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Gümüşhane ve Bayburt hariç), Doğu Anadolu’nun doğusu ile Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari çevreleri ile Antalya’nın iç, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
 

110
Toz taşınımı ve kuvvetli yağışlara dikkat! 5 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 2

Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'da 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

210
Toz taşınımı ve kuvvetli yağışlara dikkat! 5 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 3

5 İL İÇİN TURUNCU, 16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
 Meteorolojiden 5 il için turuncu kodlu toz taşınımı uyarısı yapılırken, 16 il için 'sarı' kodlu kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. 

MGM'den yapılan uyarıda, Ankara, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, 
Kırşehir, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Siirt, Sivas, Van, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Batman ve 
Şırnak'ta vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi. 

310
Toz taşınımı ve kuvvetli yağışlara dikkat! 5 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 4

METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinde gece saatlerinden itibaren Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı etkili oluyor.

Toz taşınımının Mardin'in doğusu, Siirt, Batman, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Bugün ve cumartesi de etkili olması beklenen toz taşınımı ile bölgede görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, kuvvetli güney yönlü rüzgar, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

410