Torununa aldığı su şişesinden alkol çıktı

İstanbul Büyükçekmece’de sınava giren 8 yaşındaki kız çocuğunun su şişesinden alkol çıktı. Durumu fark eden öğretmen, dede Hayrettin Avcı'yı haberdar etti. Su şişesini bayiden aldıklarını ve kapalı olduğunu belirten Avcı, firmadan şikayetçi olacaklarını kaydetti.

Torununa aldığı su şişesinden alkol çıktı - Sayfa 1

Olay geçen günlerde Büyükçekmece’de meydana geldi. İddiaya göre, üstün zekalı öğrencilerin seçildiği Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) genel yetenek sınavına girecek olan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İstanbul Masal Oktay, sınavdan önce dedesinin bir bayiden aldığı suyu içti.

 

 

Torununa aldığı su şişesinden alkol çıktı - Sayfa 2

Hiç açılmamış olduğu öne sürülen sudan bir yudum alan Masal Oktay’ın hemen tükürdüğünü söyleyen dedesi Hayrettin Avcı, torununa aldığı su şişesinin içinde alkol olduğunu iddia etti. Yaşanan olayın ardından gerekli yerlere şikayette bulunduğunu belirten dede Hayrettin Avcı, bayiye ve aldıkları suyun firmasına maddi ve manevi dava açacağını ifade etti. 

Torununa aldığı su şişesinden alkol çıktı - Sayfa 3

Torununun çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve üstün zekalı öğrencileri belirlemek için yapılan sınavın ilkini geçtiğini belirten Hayrettin Avcı, 24 Mayıs tarihinde torununu bu sefer de BİLSEM Genel Yetenek sınavına götürdüğünü söyledi.

Torununa aldığı su şişesinden alkol çıktı - Sayfa 4

Hayrettin Avcı, “Giderken çarşıdan bir bayiden ünlü bir marka su aldım. Sınava girerken suyu torunuma verdim. Torunum içeri girdiğinde bir yudum su almak için öğretmeninin yanında açmış. Öğretmeni de şahit, kapalı bir su. Çocuk 2 dakika sonra dışarı çıktı. Ben kapının önündeydim. Öğretmeni ‘Dedesi bu çocuğa ne verdin’ dedi. ‘Hocam su, bayinden aldım’ dedim. ‘Bir koklar mısın’ dedi. Suyu kokladığımda rakı kokuyordu, anason. Tabi çıldırdım. Kaymakamlığa gittim. Oradaki yazı işleri müdiresi konuyla bizzat ilgileneceğini söyledi. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne telefon açtı. Emniyet Müdürlüğünü arayarak o bayiye yönlendirmiş. Arkasından benim öğrendiğim kadarıyla birkaç tane daha rakılı su çıkmış” dedi.