Burada Atatürk'ün fotoğrafı çekilmişti: O karedeki detaylar aynı noktaya yerleştirildi

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928'de Gülhane Parkı'ndaki bankın üzerinde dinlendiği fotoğraftan esinlenilerek yeniden üretilen 10 bank, fotoğrafın çekildiği belirlenen noktaya yerleştirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Burada Atatürk'ün fotoğrafı çekilmişti: O karedeki detaylar aynı noktaya yerleştirildi

İBB iştiraki İSTON AŞ, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gülhane Parkı'ndaki 1928 yılına ait bir fotoğrafından esinlenerek, fotoğrafta yer alan bankları yeniden tasarladı. Ceviz ağacından üretilen 10 nostaljik bank, Gülhane Parkı'ndaki aynı noktaya yerleştirildi. Bankların bulunduğu alana eklenen bilgilendirici levhada fotoğrafların, 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün yazı tahtası önünde yeni Türk harflerini tanıttığı gün çektirildiği bilgisi yer alırken; fotoğraflarda ise Mustafa Kemal Atatürk'ün İsmet İnönü ile dinlenip, sohbet ettiği anlar görülüyor. İSTON Genel Müdürü Fevzi Alp Atar proje hakkında bilgi verdi. Parka gelen turist ve vatandaşların banklarda dinlendiği ve fotoğraf çektirdiği görüldü.

 ATA'MIZIN İSMET İNÖNÜ VE ARKADAŞLARIYLA SOHBET ETTİĞİ BİR FOTOĞRAF

Projenin aşamalarını anlatan Atar, "Bizler geleceğin mobilyalarını tasarlarken aynı zamanda geçmişe dönük mobilya tarihini de inceliyoruz. Bu incelemeyi yapan arkadaşlarımız; Ata'mızın İsmet İnönü ve arkadaşlarıyla bir bankın üzerinde sohbet edip, dinlendiği bir fotoğrafa erişiyorlar. Bizler de Cumhuriyet'in 100'ncü yılında bu fotoğrafta bulunan bankın aynısından üretmeye karar veriyoruz" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER