Depremden kurtulup Ata'ya koştular! Hiç yıkılmayan ikinci evimiz

Mustafa ve İnce Erbaş çifti, asrın felaketini Malatya’da yaşadı. Evleri yıkıldı canlarını zor kurtardılar. Zorlu bir yolculuğun ardından Ankara’ya çocuklarının yanına gittiler. Hayalleri hep Anıtkabir'i görmekti. Kente gelir gelmez de işte o büyük hayallerini gerçekleştirdiler. / Alev Gürsoy Cimin'in özel haberi- POSTA

POSTA POSTA
Depremden kurtulup Ata'ya koştular! Hiç yıkılmayan ikinci evimiz

9 çocuk sahibi Mustafa (90) ve İnce Erbaş (80), Malatya Doğanşehir'in Çığlık Köyü’nde oturuyordu. Depremde hem kendilerinin hem de köydeki akrabalarının evleri yıkılmıştı. Tek tesellileri can kaybının olmamasıydı. İlk gece ateşin başında, yoğun kar yağışı altında köylülerle beraber çaresizce beklediler. Depremin ikinci günü Ankara’da yaşayan çocuklarının ayarladığı araç ile zorlu şartlar altında Elazığ’a geçtiler.

İLK GİTTİKLERİ YER OLDU

Yaşlı çift, 8 Şubat'ta uçakla Elazığ'dan Ankara’ya gitti. Hayatlarında ilk kez köylerinden bu kadar uzak bir yerdeydiler. Köydeki akrabaları için Ankara'dan 2 kamyon erzak ve giyecek yolladılar. Akılları hep köylerindeki komşularındaydı. Ankara’da ilk gittikleri yer Anıtkabir oldu. Hayatlarında ilk kez geliyorlardı ama sanki tanıdık, bildik birine gelmiş gibi mutluydular. Depremin acısını burada dindirmeye çalıştılar.

Depremden kurtulup Ata'ya koştular! Hiç yıkılmayan ikinci evimiz - Resim : 1

ANITKABİR'DE HUZUR

Zor yürüdükleri için Anıtkabir avlusuna tekerlekli sandalye ile girebildiler. Anıtkabir Müze turunda duygulandılar, askerlerin nöbet değişiminde heyecanlandılar. Malatyalı hemşehrileri olan İsmet İnönü’nün Anıtkabir avlusundaki kabrini de ziyaret ettiler. Mustafa Erbaş o ziyaretin ardından şunu söyledi:

"Uzun yıllar hep Anıtkabir'e gelmek istemiştim. Malatya'daki evimiz yıkıldı ama hiç yıkılmayan ikinci evimizde olmanın huzuru var..."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER