Stoltenberg: Müttefikler, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda hemfikir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tüm müttefiklerin Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda hemfikir olduğunu ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirdiğini açıklayarak, “Ankara’yla yakın ve sürekli bir iletişim içindeydim” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Stoltenberg: Müttefikler, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda hemfikir

NATO’nun temmuz ayında Vilnius'taki zirvesi öncesi Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleştirilen Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının odak noktasının Ukrayna’nın NATO’ya üyeliği olduğunu ve NATO’nun Ukrayna’ya benzeri görülmemiş bir yardım sağladığını belirten Stoltenberg, “Ukrayna kuvvetlerinin işgal altındaki topraklarını özgürleştirmek için ihtiyaç duydukları kapasiteye sahip olduklarından eminim ama NATO olarak daha fazlasını yapmalıyız” dedi.

Stoltenberg, güçlü finansman ile destek paketi üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, “Bu Ukrayna’nın uzun vadede caydırıcılığını ve savunmasını sağlayacak. Güvenlik ve savunma alanlarının yeniden inşasına yardımcı oalcak” ifadelerini kullandı.

“RUSYA’NIN VETO HAKKI YOK”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER