Sudan ordusu, ateşkes müzakerelerini askıya aldı

Sudan'da ordu, paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri ile gerçekleştirilen ateşkes müzakerelerini askıya aldığını duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sudan ordusu, ateşkes müzakerelerini askıya aldı

Sudan'da ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmaların sona ermesi için ABD ve Suudi Arabistan arabuluculuğunda yapılan müzakereler durduruldu. Sudan ordusu, RSF güçlerinin hastane ve binalardan çekilmesini öngören kısa dönemli ateşkesin maddelerine uymadığı ve ateşkesi birçok kez ihlal ettiği gerekçesiyle görüşmeleri askıya aldığını duyurdu. Ordu sözcüsü Nabil Abdalla, anlaşma ile ilgili bir sonraki adımı görüşmeden önce ateşkes maddelerinin tam olarak uygulanması gerektiğini ifade etti.

ABD'li ve Suudi Arabistanlı arabulucular Pazartesi günü, ordu ve RSF'nin 20 Mayıs'ta imzaladığı insani ateşkesi 5 gün süreyle uzatma konusunda anlaştığını açıklamıştı. Ancak Salı günü Başkent Hartum ve Darfur'da çatışmalar yeniden alevlendi. RSF, orduyu ateşkesi ihlal etmekle suçlayarak kendilerini savunma haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Sudan ordusu, ateşkes müzakerelerini askıya aldı - Resim : 1

Sudan'da şu ana kadar 7 kez geçici ateşkes ilan edilmiş, ateşkeslerin tamamı büyük bir ölçüde ihlal edilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER