Mehmet Ali Ağca, hakim karşısında: Yağma suçundan yargılanıyor... 'Ailen var hiç korkmuyor musun?'

Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye 1 Şubat 1979'da suikast düzenleyerek öldüren ve 13 Mayıs 1981'de Papa 2. Ioannes Paulus'a düzenlendiği suikast ile elinden ve karnından yaralanmasına neden olan Mehmet Ali Ağca bu kez de yağma suçundan yargılanmaya başlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mehmet Ali Ağca, hakim karşısında: Yağma suçundan yargılanıyor... 'Ailen var hiç korkmuyor musun?'

Yağma suçundan yargılanan Ağca, duruşmada beyanda bulunan müşteki Gökhan Soylu, “Mehmet Ali Aslan (Ağca) bana ‘tapuyu devretmezsen olacaklardan sorumlu değilim' dedi. Evimin yerini, çocuklarımın kaçta işe gidip geldiğini, bizi daha önce takip ettirdiğini söyledi. Yapılan tehditlerden korktuğumdan taşınmazı Mehmet Ali Aslan'a devretmek zorunda kaldım” dedi. Ağca ise “2 artı 1, harabe vaziyette bir ev için böyle bir iş içerisinde olamam” şeklinde savunma yaptı.

5 SANIK HAKKINDA YAĞMA SUÇLAMASI

Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye 1 Şubat 1979'da silahlı suikast düzenleyen, Papa 2. Ioannes Paulus'a ise 13 Mayıs 1981'de, 3 el ateş ederek elinden ve karnından vurulmasına neden olan Mehmet Ali Ağca'nın bu kez de yağma suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Bahçelievler'de 2021 yılında bir daireyi borçları karşılığı üzerine alan Gökhan Soylu, aralarında Mehmet Ali Ağca'nın da olduğu 5 kişi ile görüştü. Soylu bu görüşmede Ağca tarafından çocukları ile tehdit edildi. Gökhan Soylu yaşanan olaydan korkması nedeniyle evin devrini Mehmet Ali Ağca'ya verdi. Ev, Ağca'nın kızının adına yapılırken, Soylu olaya ilişkin şikayetçi oldu. Olaya ilişkin 5 sanık hakkında 'yağma' suçundan dava açıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER