TESK Başkanı Palandöken: Gramaj standardı getirilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gıda ürünlerinde gramajı düşürüp aynı fiyattan satanlara karşı vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Yasal bir düzenleme ile gıda ürünlerinin gramajlarının tüketicinin göreceği şekilde yazılma zorunluluğu getirilmeli. Gramaj standardı getirilmeli” dedi.

TESK Başkanı Palandöken: Gramaj standardı getirilmeli - Sayfa 1

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada fahiş fiyat artırımı ve gizli zamlara değindi.
 

TESK Başkanı Palandöken: Gramaj standardı getirilmeli - Sayfa 2

Palandöken, tüketicinin cebinden çıkan para aynıyken dolaba giren ürünün eksik olduğunu belirterek, “Sosyal medyada sık sık vatandaşlar tarafından paylaşılan ve bizlere de iletilen gıda ürünlerinde gramajın düşürülerek aynı fiyattan satışa devam edildiği görüntüler var. "

TESK Başkanı Palandöken: Gramaj standardı getirilmeli - Sayfa 3

"Daha önce de bu konu ile ilgili uyarılarımızı yapmış, esnafın hiçbir suçu ve bilgisi olmadığını belirtmiş ve vatandaşlara dikkatli alışveriş yapmaları konusunda gerekli uyarılarda bulunmuştuk. Konu ile ilgili Ticaret Bakanlığı ve denetim ekipleri de çalışmaları hızlandırmış, cezaları artırmıştı. "

TESK Başkanı Palandöken: Gramaj standardı getirilmeli - Sayfa 4

"Fakat halen enflasyonu da olumsuz yönde etkileyen bu gramaj oyunları devam ediyor. Zeytin, peynir, yağ, kuruyemiş, çay ve benzeri onlarca farklı üründe bu durum yaşanıyor. Örneğin 250 gram tereyağının gramajı 225’e düşüyor, 180 gram paketli fındık aynı fiyatta kalırken 160 gram olarak satılıyor. "