Xiaomi sıvı lens nedir? Bu lens telefonlara ne katıyor?

Xiaomi'nin Mi Mix Fold modelinde kullandığı sıvı lens çözümü için açıklama yaptı. Peki, Xiaomi sıvı lens nedir? Ne işe yarar? İşte detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Xiaomi sıvı lens nedir? Bu lens telefonlara ne katıyor?

Çinli teknoloji devi Xiaomi, ilk katlanabilir telefonu Xiaomi Mi MIX Fold ile geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkmıştı. Katlanabilir telefon, Xiaomi’nin kendi geliştirdiği profesyonel görüntü sensörü Surge C1 ile birlikte geliyor. Bu cihaz aynı zamanda dünyanın sıvı lens kullanan ilk telefonu olma unvanını eline almıştı. Peki, bu telefonda kullanılan sıvı lens nedir? Ne işe yarıyor?

Xiaomi sıvı lens nedir?

Xiaomi, sıvı lensin neler sunduğuna dair kısa bir açıklama yaptı. Açıklamalara göre, geleneksel katı lensin şu ana kadar çözülmesi zor bir sorunu var. Lens modülü makro görüntüleme elde etmeye çalıştığında, çıktı tamamen mükemmel olmuyor. Bunun nedeni, mercek içindeki eleman hareketinin önemli ölçüde artması.

Katı hal modülünün boyutu için mevcut gereksinimlere ulaşmak zor. Ayrıca geleneksel motor strok tasarımının sınırlamasının üstesinden gelinmesi çok zor.

Ayrıca, dijital kırpma ve büyütme sonrası telefoto ve makro çekim mümkün. Bu, düşük çözünürlük ve düşük resim kalitesinin dezavantajlarına neden oluyor. Xiaomi sıvı lensinin tasarımı, modülün boyutunu sağlama öncülüğünde büyütme ve görüntü kalitesini büyük ölçüde geliştiriyor.

Xiaomi'ye göre, lens biyonik prensibine dayanıyor. Geleneksel optik merceğin yerini alan akıcı bir sıvı film var. Bu, odak uzaklığını ve odağı olumlu yönde değiştiriyor. Katı geleneksel mercek, insan gözü merceği gibi akışkanlığa sahip sıvı bir bileşenle birlikte geliyor.

Sıvı merceğin sıkıştırılmasıyla, optik gücü sürekli olarak değiştirilebiliyor ve böylece uzun menzilli bir görünümden yakın mesafeli bir görünüme kadar sürekli bir menzil elde edilebiliyor.

Xiaomi sıvı lens nedir? Bu lens telefonlara ne katıyor? - Resim : 1

Ayrıca sıvı lens aynı zamanda uzak sahneden yakın sahneye FOV değişimini de azaltıyor. Uzak sahneden genel yakın sahneye yakınlaştırma işlemi sırasında neredeyse hiç değişiklik olmaz, bu da video çekimi için daha uygun.

DxOMark puanı merakla beklenen sıvı lensli Mi Mix Fold, eğer bu testlerde başarı elde ederse önümüzdeki yıllarda sıvı lensi daha sık görebiliriz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER