için kaldı

Samsung iki yıl sonra kârını artırdı

Samsung tam yedi çeyrek sonra kârını artırdı. Mobil bölümün katkısı ise üçüncü çeyrekte düştü.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Samsung iki yıl sonra kârını artırdı

2015 yılı üçüncü çeyrek finansal raporunu açıklayan üreticilerin arasında Samsung da dahil oldu. Güney Koreli üretici Galaxy S4'ten bu yana tam yedi çeyrek sonra ilk defa kârını artırmayı başardı. Samsung'dan yapılan açıklamaya göre üçüncü çeyrek sonunda 45.6 milyar dolar gelir elde edildi. Samsung'un net kârı ise 6.4 milyar dolar olarak açıklandı. Şirket geçen yıl aynı dönemde kasasına 3.6 milyar dolar kâr koymayı başarmıştı. 

Güney Koreli üreticinin gelirlerinde aslan payını yarı iletken ve görüntü panel bölümleri oluşturuyor. Mobil bölümünde ise satışlar artmasına karşın gelirlerde düşüş yaşandı. Üçüncü çeyrekte 84.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung, bu bölümden 2.1 milyar dolar kâr elde etti. Güney Koreli üretici bir önceki çeyrekte mobil bölümden 2.4 milyar dolar kâr elde etmişti.

İlginizi çekebilir; Qualcomm, Snapdragon 820'nin aşırı ısındığı yönündeki iddiaları reddetti

Üçüncü çeyrekte Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy A ve Galaxy J serisi modellerin satışları Samsung'un yüzünü güldürmesine karşın; Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'te gerçekleşen fiyat indirimi faaliyet kârının bir miktar düşmesine neden oldu.

Samsung ayrıca döviz kurlarındaki değişkenlikten dolayı  440 milyon dolar işletme kârı açıkladı. 

Samsung iki yıl sonra kârını artırdı

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER