Samsung Android Wear'dan vazgeçiyor! İşte yeni işletim sistemi

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un Galaxy Watch 5’de kullanacağı One UI Watch 4.5’in görüntüleri sızdırıldı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Samsung Android Wear'dan vazgeçiyor! İşte yeni işletim sistemi

Akıllı saat dünyasının en önemli serilerinden biri olan Galaxy Watch, hayatının dönüm noktasını geçtiğimiz yıl yaşamıştı. Galaxy Watch 4’e kadar Tizen işletim sistemiyle karşımıza çıkan ve bu sebeple de akıllı saat hayranlarının ilgisini ancak bir yere kadar çekebilen seri, Galaxy Watch 4 ile birlikte Wear OS ya da bilinen bir diğer ismiyle Android Wear işletim sistemine terfi etmişti.

Google ile birlikte Samsung tarafından geliştirilen Wear OS 3.0 işletim sistemi sayesinde bir anda ününe ün katan Galaxy Watch 4, tüm zamanların en çok satan Samsung marka akıllı saat modellerinden biri olmayı başardı. İşte bu başarısını arttırarak sürdürmek isteyen Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Watch 5 serisini bu defa WearOS 3.5 tabanlı One UI Watch 4.5 işletim sistemiyle güçlendirecek.

Samsung Android Wear'dan vazgeçiyor! İşte yeni işletim sistemi - Resim : 1

Söz konusu işletim sisteminin Galaxy Watch 4 serisine de gelebileceği konuşulurken, ünlü duyum kanalı @evleaks bugün yeni sürümün ekran görüntülerini paylaştı. Sızdırılan görüntülere baktığımız zaman, yeni sürümde yine pek çok önemli değişikliğin olduğu göze çarpıyor.

Buna göre öncelikle yeni sürümle birlikte kullanıcılar artık çok farklı çeşitte ve sayıda ara yüze sahip olabilecekler. Ayrıca saatin renk skalasının değiştirilebilmesinden sağ-sol ses kanallarının ayrıca belirlenebilmesine kadar pek çok erişilebilirlik özelliği de yine akıllı saat kullanıcılarının beğenilerine sunulacak. Galaxy Watch 5’in Ağustos ayındaki etkinlikte resmen tanıtılması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER