için kaldı

Rusya'dan flaş Huawei açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Huawei’ye yönelik yaptırımları hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Rusya'dan flaş Huawei açıklaması!

ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Rusya'dan flaş Huawei açıklaması!

Konu hakkında ise en son Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Huawei’ye yönelik yaptırımlarının Çin'in ekonomisini geriletmeyi hedeflediğini bildirdi. Yıllık Direkt Hat soru-yanıt toplantısında konuşan Putin, Çinli firmalara karşı engelleyici önlemler aldığını söyledi. 

Çin ile ilgili bir soru üzerine Putin, "Huawei’ye yönelik saldırıların nedeni, küresel bir güce karşı küresel rakip olan Çin’in gelişmesini durdurabilmek" dedi. ABD ile yaşadığı gerilimin ardından Çinli telekomünikasyon devi Huawei, iki yıllık gelirinin tahmin edilenden 30 milyar dolar daha az olacağını açıkladı.

ABD ile yaşadığı gerilimin ardından Çinli telekomünikasyon devi Huawei, yeni işletim sistemini çok yakında kullanıcılarının beğenisine sunacak. Huawei'nin 2019 ve 2020 yıllarındaki gelirinin 100 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu gerileme anlaşılan firmayı pek endişelendirecek düzeyde değil.

Buna ek olarak ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanması halinde Başkan Donald Trump'un ABD'nin Huawei'ye yönelik yaptırımlarını gevşetebileceğini söyledi. Bunun örneklerini Microsoft ve Intel'den gördük. 

Peki ya siz Huawei'nin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Huawei ABD'ye karşı daha ne kadar ayakta kalabilir? Firmanın kendi sistemini oluşturması ne kadar mantıklı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER