Otomobil almayı düşünenler için bir kötü haber daha

Otomobil fiyatları yaz aylarına girmemizle birlikte daha da arttı. Şu anda kaza anında ortadan ikiye ayrılan Şahin bile 30 bin TL'ye satılıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Otomobil almayı düşünenler için bir kötü haber daha

Son 2 - 3 yıldır ülkemizdeki otomobil fiyatları beklentilerin çok üzerine çıktı. Yani belli bir seviyeye kadar otomobil fiyatları mazur görünebilirdi. Fakat işler hiç de ummadığımız bir noktaya geldi.

Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde 100 bin TL altın satın alabileceğimiz  2 - 3 model kaldı diye hayıflanırken, şimdi o modeller bile 150 bin TL üzerine çıktı. 

Daha da kötüsü, artık ikinci el otomobil almak bile insanların bütçesini zorlamaya başladı.

Normal şartlarda iyi kötü ayağınızı yerden kesecek bir otomobil için 10 bin TL civarında bir ücret ödemeniz yeterli oluyordu. Sizlerin de tahmin edebileceği üzere kaza anında ortadan ikiye ayrılan Tofaş'ın kuş serisi modellerinden bahsediyoruz. Fakat şimdilerden onlar bile 30 bin TL gibi absürt fiyatlardan satılmaya başlandı.

Otomobil almayı düşünenler için bir kötü haber daha

Ne oldu tam olarak biz de bilmiyoruz ama son 1 haftada sarı sitedeki tüm 2. el otomobil ilanları hızlı bir şekilde fiyatlandı. Yani fiyatları arttı.

Bu süreçte herhangi bir ek vergi çıkmadı, döviz kurlarında öyle aşırı bir dalgalanma olmadı, fabrikalar üretim durdurma kararı almadı. Fakat fiyatlar yine de arttı.

Yaptığımız araştırmaya göre hemen her otomobilin fiyatında yüzde 10 oranında bir artış gerçekleşti. Bu fark 100 bin TL altı otomobillerde pek fazla fark edilmeyebilir. Fakat 200 bin TL ve üzeri bir etikete sahip otomobilin fiyatı bir gecede 20 - 25 bin TL seviyesinde arttı.

 Bu da gerçekten rahatsız edici bir durum. Galerilerin bu artırımı planlı yaptıklarını söyleyebiliriz. Muhtemelen sıfır otomobillerin liste fiyatının artması 2. el otomobil fiyatlarını da tetikledi. Peki sizlerin bu konudaki düşünceleri neler? Bu artışı tetikleyen ne olabilir? Dilerseniz görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER