için kaldı

NASA'dan Rusya açıklaması!

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ve NASA'dan astronot Nick Hague'u taşıyacak Soyuz roketinin fırlatılışı sırasında bir kaza yaşandı. Bu olayın ardından NASA'dan Rusya açıklaması geldi! İşte detaylar!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
NASA'dan Rusya açıklaması!

Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu kurumu NASA, Soyuz roketi fırlatılışında sırasında yaşanan kaza sonrası gösterdikleri çabadan dolayı Rus kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Gazetecilere açıklamada bulunan NASA ISS Heyet Başkanı Kenny Todd, "Rus arama kurtarma ekiplerine özel teşekkürlerimi bildirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

NASA, 'Soyuz' kazasının nedenlerini araştırmak için bir grup kuracak.

Todd yaptığı açıklamada ayrıca NASA'nın, Soyuz kazasının nedenlerini araştırmak için bir ekip oluşturacağını da duyurdu. Heyet Başkanı, kurulacak ekibinin yaşanan olayı derinlemesine inceleyeceğini bildirdi.

NASA'dan Rusya açıklaması!

NASA'dan Rusya açıklaması! - Resim : 1

Peki ne olmuştu? Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ve NASA astronotu Nick Hague'u UUİ'ye taşıyacak Soyuz roketi Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden 11:40'ta fırlatıldıktan sonra bir arıza meydana gelmişti. Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ile ABD'li astronot Nick Hague Soyuz'dan paraşütle atlamayı başararak kurtulmuşlardı.

Şimdi ise yetkililer tam olarak bu kazaya sebebiyet veren problemi bulmak için harekete geçti. Bakalım elde tutulur bir şeyler çıkacak mı hep beraber bekleyip göreceğiz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER