için kaldı

Küçük bir markadan dev bir firmaya! Xiaomi 500'ler listesine adını yazdırdı!

Xiaomi dünya çağında yeni bir rekora daha imza attı. Firma üretmiş olduğu telefonlar ile dünya çapında hızla ilerlemeye devam ediyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Küçük bir markadan dev bir firmaya! Xiaomi 500'ler listesine adını yazdırdı!

Araştırma şirketlerinden gelen yeni raporlara göre Xiaomi artık 500'ler listesinde yer alıyor. Çinli firmanın satışları her geçen gün artarken bunun en büyük sebebi ise tabi ki geniş ürün yelpazesi.

Xiaomi, 2022'nin ilk çeyreğinde dünya çapında tam 500 milyon satışa ulaşarak yeni rekora imza attı. Bu, marka için büyük bir kilometre taşı çünkü on yıl önce Pekin'den yola çıkan küçük bir markayken şimdi ise Samsung ve Apple'ın beğenilerine meydan okuyabilen küresel bir holding halini aldılar. Rapordaki bu satışlar yalnızca akıllı telefonlarla ilgili IoT cihazları veya akıllı ev cihazları bu satışlara dahil bile edilmemiş.

Xiaomi satışlarda bir kilometre taşını daha geride bıraktı

Counterpoint Research'e göre Xiaomi, dünya çapında 500 milyon satışla akıllı telefon pazarında dev olma yolunda Samsung ve Apple'a resmi olarak katılma başarısını gerçekleştirdi. Firma pazarda güçlü bir rakip olarak tanınmasını yeni bir seviyeye taşıdı. Beğenenler olsa da olmasa da telefonlarından keyif alan ve büyük olasılıkla markadan yeni telefonlar alacak olan birçok Xiaomi kullanıcısı var, bu yüzden bu sayının yakın zamanda artması bile bekleniyor.

Xiaomi küresel pazara çıktığından beri satış taktiklerinde başarılı olmaya başladı. Daha fazla bütçe modeli cihazı yaparak ve bunları Çin ve Küresel pazarlarının yanı sıra Hindistan gibi daha az endüstriyel olarak gelişmiş ülkelerde piyasaya sürerek pazar paylarını önemli ölçüde artırmayı başardılar. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, küresel pazar payları hızla artmaya devam ediyor:

Xiaomi 500'ler listesine adını yazdırıyor!

Firma bir gün başarısız olur mu? Yoksa akıllı telefon pazarında başarılı olup daha yüksek noktalara ulaşabilirler mi? Daha fazla IoT cihazı satılırsa ve daha fazla bütçe dostu cihazlar çıkarırlarsa, Xiaomi'nin birçok ülkede 1 numaralı akıllı telefon satıcısı olduğunu ileride görebiliriz. Ancak bu noktaya ulaşıp ulaşamayacaklarını tabii ki zaman gösterecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER