için kaldı

iPhone 13 hakkında heyecanlandıran iddia! Apple bu sefer yapıyor!

Apple'ın yeni canavarı iPhone 13 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi de telefonun ekranı ve bataryası hakkında sevindiren haber geldi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iPhone 13 hakkında heyecanlandıran iddia! Apple bu sefer yapıyor!

Herkesin bildiği gibi iPhone'un en büyük dezavantajlarından biri her zaman batarya olmuştu. Batarya süresi bir türlü uzamayan ve 1 günü zor tamamlayan iPhone'lar için Apple'dan nihayet hamle gelecek gibi görünüyor. iPhone 13 batarya konusundaki atılımını ekran ile yapacak. Nasıl mı? Hemen açıklayalım.

iPhone 13 ekranı ve bataryası ile fark yaratacak

Apple'ın iPhone 13 ailesinde OLED ekran kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu ekranlar LTPO teknolojisi ile üretilecek. Low Temperature Polycrystalline Oxide yani Düşük Sıcaklık Polikristalin Oksit paneller sayesinde güç tüketiminde hissedilir bir iyileştirme yapılacak.

LTPO ile ekran daha az enerji harcayacağı için batarya ömründe artış yaşanacak. Ana modellerde yine 60 HZ'lik LTPO ekran kullanılacakken, Pro modelde 120 Hz ProMotion teknolojisine yer verilecek.

Ayrıca iOS 15 güncellemesi ile Apple'ın batarya tüketimine çare bulacağı da söyleniyor. Kullancıya daha fazla müdehale şansı vereceği söylenen iOS 15 güncellemesinin detayları Haziran ayındaki WWDC 21 etkinliğinde ortaya çıkacak.

Apple'ın ekranlarının büyük bir bölümünü Samsung, diğer bölümünü ise LG üretiyor. Ancak Cupertinolu firmanın uzun bir süreden sonra panel için BOE ile sıkışacağı da söyleniyor. Apple'ın standartlarını bir türlü karşılayamayan BOE, bu yıl şeytanın bacağını kıracak gibi görünüyor. 

iPhone 13 hakkında heyecanlandıran iddia! Apple bu sefer yapıyor! - Resim : 1

Koronavirüs salgını ve çip krizi bir aksilik çıkarmazsa Apple'ın iPhone 13 ve 13 Pro ailesini Eylül ayında tanıtması ve satışa sunması bekleniyor. Fiyatlar konusunda ise ana modellerin 799 dolar ve Pro modellerin ise 1.199 dolardan başlaması bekleniyor. Evet bu yıl Apple kendi ülkesinde bile zam yapacak. Bizi düşünmek bile istemiyoruz...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER