için kaldı

Instagram sahte hesapları tek tek silecek!

Bünyesinde birçok sahte hesap barındıran Instagram, artık bu duruma bir dur diyecek. Buna göre sahte hesaplar tespit edilip silinecek!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Instagram sahte hesapları tek tek silecek!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, ülkemizde de yoğun olarak kullanılıyor. Ancak her uygulamada olduğu gibi Instagram'da da fake hesap dediğimiz gerçek olmayan profiller fazlasıyla mevcut. İşte bu durumun önüne geçmek isteyen yetkililer, çok yakın bir zaman dilimi içerisinde harekete geçecek. Buna göre artık şüpheli hareketleri tespit edilen hesaplar takibe alınacak ve sahte olduğu tespit edilirse hesap silinecek. İşte detaylar!

Instagram sahte hesapları tek tek silecek!

Hemen hemen her sosyal medya uygulamasının en büyük dertlerinden biri bot ya da sahte hesaplardır. Tabii ki de Instagram da bünyesinde bol bol bu fake hesaplardan barındırıyor. Bunları temizlemek için harekete geçen yetkililer, yakın zaman içerisinde fake hesapları tespit edebilecek bir sistemi popüler platforma getirmeyi planlıyor. Böylece sahte profiller tek tek tespit edilecek ve gerekirse hesap sonsuza kadar silinecek. Peki ama bu sistem nasıl işleyecek? Sahte profiller nasıl tespit edilecek?

Instagram sahte hesapları tek tek silecek! - Resim : 1

Instagram'ın bu konuda belirlediği önemli koşullar var. Bunlardan birincisi takipçilerin konumu. Eğer bir profilin takipçileri çevreden değil de daha çok bölge dışından ise profil şüpheli hesap olarak adlandırılacak. Bunun yanı sıra otomatik takipçi artışı da şüpheli hesap konumuna gelmeniz için yeterli bir veri olacak. Takibe alınan bu hesaplardan ilk olarak kimlik doğrulama istenecek ve bu doğrulama istendiği gibi olmazsa yapılan paylaşımlar daha az takipçiye gösterilecek. Hatta durumun devamı halinde hesap tamamen silinecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER