Instagram kullananlar dikkat! Hayvanlara yardım edeyim derken hesaptan olmayın

Gün geçmiyor ki insanların sosyal medya hesapları üzerinden yeni bir saldırı daha gerçekleşmesin. Bu sefer hedefteki uygulama ise Instagram.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Instagram kullananlar dikkat! Hayvanlara yardım edeyim derken hesaptan olmayın

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi de Instagram diyebiliriz. Her ne kadar şu anda Facebook güncel rakamlarda Instagram'ı geride bırakıyor olsa da pek çok kişi Facebook hesabını sadece uygulamalara giriş amacıyla kullanıyor. Dolayısıyla bu durumda Instagram'ın çok daha işlevsel olduğu söylenebilir.

Instagram özellikle de gençler arasında hayli popülerleşmiş durumda. Hatta pek çok kişi Instagram üzerinden fenomenlik seviyesine geçerek para kazanmaya da çalışıyor.

İşte bilgisayar korsanlarının son hedefi bu hesaplar. Instagram tarafında bulunan bir açık ile hazırlanan virüslü yazılım insanların WhatsApp numaralarına gönderiliyor.

Instagram kullananlar dikkat! Tek tıkla tüm bilgileriniz ele geçiriliyor

Gönderide hayvanlara yardım amaçlı bir kampanya yürütüldüğünü ve tek yapılması gerekenin linke tıklayarak, iletiyi kendi Instagram hesabınızdan paylaşmanız olduğu söyleniyor.

Linke tıkladığınızda Instagram hesabınızın kapandığı ve tekrar giriş yapmanız gerektiği belirtiliyor. Siz giriş yaptığınızda bilgilerini karşı tarafa iletiliyor ve hesabınız bilgisayar korsanlarının eline geçmiş oluyor.

Size tavsiyemiz telefonunuza WhatsApp üzerinden gelen linkli mesajlara çok fazla güvenmemeniz. Bu virüs size bir tanıdığınız tarafından da iletilebilir. Çünkü virüs mesajında, mesajın listenizle paylaşılması ve listenizdeki kişilerin de hayvanlara destek olması isteniyor. 

Özellikle WhatsApp üzerinden tarafınıza ulaştırılan ve duyar kasılan bu tarz mesajlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Yoksa işler hiç de istemediğiniz noktalara ulaşabilir. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER